Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό άγχος, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 4η αγωνιστική των play-out της Super League.

Ads

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των play-out με 39 βαθμούς, έναντι 35 του δεύτερου ΠΑΣ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το θέαμα στα δύο ημίχρονα ήταν η μέρα με τη νύχτα, αφού το πρώτο μέρος είχε τα δύο γκολ, δύο δοκάρια για τον Βόλο μέχρι το 12′, εξαιρετικό ρυθμό και φάσεις, ενώ στο δεύτερο ουσιαστικά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα καλές στιγμές εκατέρωθεν.

Ελαφρυντικό για τις δύο αντιπάλους αποτελεί το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς αρκετούς βασικούς τους παίκτες, αφού ο μεν Βόλος δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στα play-out, ενώ ο ΠΑΣ έχει σίγουρα στο μυαλό του τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο στις 27 Απριλίου.

Ads

Ο Βόλος μπήκε με «αγριεμένη» διάθεση στο παιχνίδι και μέχρι το 12′ είχε γκολ και δύο δοκάρια.

Στο 4ο λεπτό, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στα επόμενα έξι λεπτά οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι σε δύο προσπάθειές τους, με τον Φεράρι να δημιουργεί με σέντρες του από αριστερά αμφότερες τις ευκαιρίες.

Στο 6′ το ωραίο γυριστό του Περέα από τη μικρή περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 12′ η κεφαλιά του Νίνη βρήκε το δεξί δοκάρι.

Ο Βόλος συνέχισε παρά το προβάδισμά του να είναι ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Κλέιμαν να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Ο Κάστρο σούταρε από μακρινή απόσταση και ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε ασταθώς και όχι στα πλάγια, δίνοντας την ευκαιρία στον Λιάσο να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει με πλασέ το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα μέσου στο πρωτάθλημα.

Μετά την ισοφάριση η εικόνα των δυο ομάδων στο χορτάρι ήταν ισορροπημένη, καθώς τα Γιάννινα ανέβασαν την απόδοσή τους.

Απείλησαν μάλιστα δύο φορές με τον Μπρένερ στο 35′ και στο 41′, έναντι μιας καλής στιγμής του Βόλου με μακρινό σουτ του Περέα που έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. Πάντως το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Γιαννίκης άλλαξε τον Πανουργιά με τον Σάλιακα διατηρώντας, όμως, το 3-5-2 που είχε επιλέξει από το ξεκίνημα. Με τη χρησιμοποίηση του Οικονομόπουλου σε ρόλο στόπερ. Στο 50΄ο Παμλίδης έκανε εντυπωσιακό γυριστό σουτ με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει.

Αλλά γενικά το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, ειδικά από την πλευρά του Βόλου που πάντως απείλησε στο 59΄με σουτ του Ντεντάκη που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Το ματς σταδιακά γινόταν και πιο νευρικό, με μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες και χωρίς ποιότητα. Και με συνεχείς διακοπές, λόγω και των αλλαγών από τις δύο προπονητές.

Με τον Λόπεθ να τις κάνει αργότερα από τον συνάδελφό του, ενώ οι παίκτες που έφερε από τον πάγκο ο Γιαννίκης να έχουν μεγάλη διάθεση. Στο 83΄ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή με τον Πήλιο να βγάζει κόντρα επίθεση, να δίνει στον Γροσδάνη που από πλάγια θέση αστόχησε.

Στο 85΄ο Σάλιακας εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ο Σάλιακας βρήκε δίχτυα από κοντά στο 88΄αλλά ήταν οφσάιντ όταν έγινε η σέντρα από τον Παμλίδη και πριν από την απόκρουση του Κλέιμαν, με συνέπεια το γκολ να μη μετρήσει.

Στις καθυστερήσεις ο Μπαρτόλο είχε ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στον Βόλο, αλλά αστόχησε στη σέντρα του Νίνη.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (86΄Κιάκος), Κρητικός (82΄Μπάλλας), Νίνης, Ρενάτο (60΄Μπαρτόλο), Περέα

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πανουργιάς (46΄Σάλιακας), Οικονομόπουλος, Πήλιος, Κάστρο (69΄Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (69΄Γροσδάνης), Μπρένερ (69΄Λώλης), Παμλίδης (88΄Δούμτσης)

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτ. Αττικής)

Η βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική (Λαμία και ΑΕΛ έχουν ματς λιγότερο Δευτέρα 19/4)

image