Απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί ένας παίκτης να αλλάξει έναν αγώνα προσέφερε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, καθώς με τη δική του επιρροή το Βέλγιο επικράτησε 2-1 της Δανίας με ανατροπή, για την 2η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ads

Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, που έπαιξε για πρώτη φορά στο τουρνουά προερχόμενος από τραυματισμό, μπαίνοντας στο β΄ημίχρονο της αναμέτρησης, έδωσε την ασίστ στον Τόργκαν Αζάρ για την ισοφάριση (55’) και σκόραρε με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής στο 70’, χαρίζοντας τη νίκη στους «κόκκινους διαβόλους».

Πρόσφερε δε και μία ακόμη στιγμή συγκίνησης και αλληλεγγύης, καθώς δεν πανηγύρισε το νικητήριο γκολ, αλλά πήγε στο σημείο του γηπέδου που κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν και με νόημα έδειξε τι είναι πιο σημαντικό….

Οι Δανοί που ήταν εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο, προηγήθηκαν στο 2’ με τον Πόουλσεν, αλλά από τη στιγμή που δεν πέτυχαν περισσότερα γκολ όσο το Βέλγιο δεν «υπήρχε» στο γήπεδο, το πλήρωσαν πολύ ακριβά με τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς.

Ads

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Βέλγιο 6  (5-1)
2. Ρωσία 3  (1-3)
3. Φινλανδία 3 (1-1)
4. Δανία 0  (1-3)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 22:00): Ρωσία – Δανία (Κοπεγχάγη), Φινλανδία – Βέλγιο (Αγία Πετρούπολη)

Αλλαγή πλάνων έφερε στη Δανία τα όσα έχουν συμβεί με τον Κρίστιαν Έρικσεν, καθώς ο Κάσπερ Χίουλμαντ άλλαξε σχηματισμό, προτιμώντας το 3-4-3 και τους Κρίστενσεν, Κίαερ και Βέστεργκααρντ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το Βέλγιο δεν είχε λόγο να αλλάξει πολλά πράγματα, διατηρώντας το 3-4-3 και προστατεύοντας παράλληλα τους Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, που παρέμειναν στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο.

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά από πλευράς Δανίας και μάλιστα οι Σκανδιναβοί μπόρεσαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, καθώς μόλις στο 2’ ο Χόιμπιεργκ πήρε το « δώρο» από τον Ντεναγέρ και ο Πόουλσεν που έγινε αποδέκτης της μπάλας νίκησε τον Κουρτουά πετυχαίνοντας το 1-0 που ήταν και το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στα Euro.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε φτερά στους Δανούς που συνέχιζαν να πιέζουν, συνέχιζαν να κερδίζουν τις μονομαχίες, συνέχιζαν να κερδίζουν δεύτερες μπάλες και ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο, θα έπρεπε να είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ.

Το Βέλγιο ήταν μπλοκαρισμένο και χωρίς φαντασία, αλλά όταν στον πάγκο υπάρχει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, αυτά τα θέματα λύνονται. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πέρασε στο ματς τον καλύτερο χαφ αυτή τη στιγμή στον κόσμο και εκείνος απέδειξε γιατί είναι ο ιθύνων νους της Μάντσεστερ Σίτι.

Αρχικά στο 55’ ο Λουκάκου έκανε μια εκπληκτική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Ντε Μπρόινε και αυτός αφού έκανε την προσποίηση, γύρισε την μπάλα στον Τόργκαν Αζάρ που σε ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 1-1.

Ήταν φανερό ότι η Δανία είχε «ξεφουσκώσει» έχοντας επενδύσει πολλές δυνάμεις στο πρώτο ημίχρονο και το Βέλγιο φανέρωσε και πάλι την ποιότητά της. Στο 70’ οι παίκτες του Μαρτίνεθ έκρυψαν την μπάλα, ο Εντέν Αζάρ που είχε περάσει ως αλλαγή έστρωσε στον Ντε Μπρόινε που με ένα σουτ-μαγεία διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Η Δανία αμέσως μετά το 1-2  αντέδρασε με ένα μακρινό σουτ του Μπρέθγουεϊτ στο 75ο λεπτό, ενώ ο επιθετικός των Δανών έγινε ξανά επικίνδυνος, με τον Αλντερβάιρελντ να τον κόβει τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή λίγο αργότερα.

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία στο 87′. Έπειτα από σέντρα του Όλσεν πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Δανοί έως και το φινάλε πίεσαν, όμως το σκορ δεν άλλαξε με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ (84? Σκοφ Όλσεν), Κιάερ, Μέλε, Βας (61? Στρίγκερ-Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (72? Γένσεν), Πόουλσεν (61? Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72? Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Bέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεναγέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59? Βίτσελ), Τόργκαν Αζάρ (90+5? Βερμάελεν), Μέρτενς (46? Ντε Μπρόινε), Καράσκο (59? Εντέν Αζάρ), Λουκάκου

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)