Άσχημα τα νέα για την Α1 στο μπάσκετ καθώς όσο περνούν τα χρόνια όλο και λιγότερες ομάδες μπορούν να σταθούν στο επαγγελματικό επίπεδο.

Ads

Η απόφαση της ΕΕΑ περί μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στον Ιωνικό, έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις, με τον ΕΣΑΚΕ να αποφασίζει για αναβολή της πρεμιέρας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Είναι η  δεύτερη φορά που ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, έπειτα από συνεδρίαση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου.

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν είχε οριστεί αρχικά για τις 10 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για τις 17 Οκτωβρίου. Όμως το πρόβλημα που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες μετά τη μη αδειοδότηση του Ιωνικού από την ΕΕΑ και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν επίσης στον φάκελο του Χαρίλαο Τρικούπη, έφερε τη νέα αναβολή.

Ads

Από τη μία το αλαλούμ με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, κι από την άλλη η στάση της ΕΡΤ (η προφορική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμη), οδήγησαν τον ΕΣΑΚΕ στην απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας της Basket League 2020/21.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μάλιστα, ο Ιωνικός θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά τον Χαρίλαο Τρικούπη, οι νεοφώτιστοι ενημέρωσαν πως έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα (που έλειπαν) το απόγευμα, άρα θα πάρουν το πιστοποιητικό.

Η επίσημη ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έδωσε ομόφωνα παράταση στην ημερομηνία έναρξη του Πρωταθλήματος της Basket League για μια εβδομάδα. Συνεπώς η 1η αγωνιστική μετατίθεται για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.
 
Ο λόγος της αναβολής είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις των Μεσολογγίου BAXI, Ιωνικού Hellenic Coin στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
 
Η προσπάθεια που άρχισε από την περασμένη άνοιξη και την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό και την περαιτέρω αναβάθμιση της Basket League. Προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία και η εξυγίανση όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Λάρισα

Λαύριο – Προμηθέας

Χαρίλαος Τρικούπης – Άρης

Ιωνικός – ΑΕΚ

Περιστέρι – Κολοσσός

Ηρακλής – ΠΑΟΚ