Ένα από τα βασικά πρόσωπα του 39ου Μαραθωνίου είναι αναμφίβολα η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η οποία έγραψε ιστορία τερματίζοντας πρώτη.

Ads

Η 26χρονη μάλιστα είχε διαγνωσθεί πριν από δύο χρόνια με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που ήταν το μυελοειδές καρκίνωμα.

Θεωρείται σπάνιος όγκος, καθώς αποτελεί το 5% των θυρεοειδικών καρκίνων και εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 40 και 60 ετών.

Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει σχετικά: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώσθηκα με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις».

Ads

Εν συνεχεία, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έχει τονίσει: «Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου “θα τα καταφέρεις!”».

Σήμερα, που εκτός από τη ζωή βγήκε νικήτρια και στον Μαραθώνιο, επεσήμανε τα εξής: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα! Είναι λες και ζω σ’ ένα όνειρο. Όποιος τρέχει τον μαραθώνιο, το έχει ονειρευτεί άπειρες φορές. Άπειρες φορές έχει τερματίσει με το μυαλό του, με τη σκέψη του, με τις προπονήσεις του, αλλά όταν το ζεις, είναι ένα τρομερό συναίσθημα πραγματικά. Καταφέρνεις να ξεπερνάς τα όριά σου».