Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε το ανταγωνιστικό πρόσωπο του α’ αγώνα και υπέστη βαριά ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με σκορ 77-51, σε ένα παιχνίδι που αντιμετώπισε πολλά επιθετικά προβλήματα. Έτσι, οι Ρώσοι θα βρεθούν την Δευτέρα του Πάσχα στο ΟΑΚΑ με το 2-0 στις αποσκευές τους με στόχο να πετύχουν την 3η τους νίκη και να πάρουν την πρόκριση για το Final-4 του Μιλάνου.

Ads

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετικός με τον κόσμο στο πλευρό του και θα παλέψει για να μειώσει το σκορ στο 2-1 και να στείλει τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι (23/4).

Στα του αγώνα, οι “πράσινοι” μετά το α’ δεκάλεπτο, δεν ξαναμπήκαν ποτέ στο ρυθμό του αγώνα. Έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να τρέξουν, να ξεφύγουν και στη συνέχεια έπρεπε να κυνηγούν συνέχεια στο σκορ. Ήταν κάκιστοι στην επίθεσή τους, αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την εκπληκτική τους κατά διαστήματα άμυνα. 

Απόδειξη της απίστευτης αστοχίας των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ήταν το γεγονός ότι μετά τα 3/3 τρίποντα, είχε 1/17 τρίποντα. Κακό ποσοστό και στα δίποντα με 14/38 σουτ, μόλις 8 ασίστ 23 ριμπάουντ έναντι 34 της ΤΣΣΚΑ. Θετικό στοιχείο μόλις τα 6 του λάθη, σε εκτός έδρας παιχνίδι, απόρροια της καλής του άμυνας.

Ads

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Σόνι Ουίμς ήταν εξαιρετικός τελειώνοντας το παιχνίδι με 23 πόντους, ενώ ο Μίτσοφ πρόσθεσε άλλους 12. Για τον Παναθηναϊκό, ο Ρόκο Ούκιτς είχε 15 πόντους, ενώ ο Διαμαντίδης τελείωσε το ματς άποντος εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο ενάμιση λεπτό μετά το τζάμπολ. Οι 51 πόντοι του Παναθηναϊκού ήταν η χειρότερη επιθετική βραδιά του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας

Με όπλο την ενέργεια του στην άμυνα και το πάθος του στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι… Η έξοδος του Διαμαντίδη για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες εξαιτίας ενός χτυπήματος στη μύτη, δεν επηρέασε τους “πράσινους” οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν με 15-11, χάνοντας κι αρκετές ευκαιρίες σε λέι απ. Όσο περνούσε η ώρα το ποσοστό έπεφτε κι έτσι η ΤΣΣΚΑ βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με τους Μίτσοφ και Κριάπα.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με 3/3 τρίποντα, ολοκλήρωσε το α’ δεκάλεπτο με 4/13 δίποντα, 3/5 τρίποντα. Οι παίκτες του Αλβέρτη είχαν ελέγξει τα ριμπάουντ (8-7), όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, στερούμενοι επιθετικής δημιουργίας (3 ασίστ έναντι 6).
 
Επέβαλαν το παιχνίδι τους οι Ρώσοι

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, παρ’ ότι ο Διαμαντίδης μπήκε στην πεντάδα. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με 28-19 στο 13ο λεπτό του αγώνα, την ίδια ώρα που οι “πράσινοι” ήταν απελπιστικά άστοχοι στα δίποντα (4/15), ήταν βιαστικοί στην επίθεση και όχι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνα τους. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ επέβαλε το ρυθμό της πλήρως και με τα σουτ από τους Μίτσοφ και Πάργκο βρέθηκε στο +14 (33-19).

Το σερί των Ρώσων έφτασε το 14-0 (35-19) μέχρι ο Παναθηναϊκός να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο β’ δεκάλεπτο με τον Ραμέλ Κάρι και να δείξει κάποια σημάδια αντίδρασης. Μείωσε σε 37-25 με τον Ούκιτς να φτάνει τους 11 πόντους στο παιχνίδι αλλά οι Ρώσοι έλεγχαν πλέον απόλυτα το παιχνίδι. Το 39-25 του ημιχρόνου ήταν απόρροια των κακών ποσοστών των “πράσινων” (7/22 δίποντα, 3/10 τρίποντα), της απώλειας των ριμπάουντ (18-18), αλλά και της έλλειψης δημιουργίας (11-5).

Δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή του άμυνα

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να παίξει καλύτερη άμυνα και το έπραξε. Κράτησε την ΤΣΣΚΑ άποντη για πέντε ολόκληρα λεπτά, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς σ’ αυτό το διάστημα το μόνο που μπόρεσε ήταν να μειώσει σε 39-28.

Ο Γκιστ έγραψε το 42-32 στο 26ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι μετά από ώρα έτρεξαν ένα σερί 5-0 κι έστειλαν πολύ γρήγορα ξανά τη διαφορά στο +15 (47-32). Το τέλος του γ’ δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο -11 καθώς και πάλι δεν ήταν καλός επιθετικά, χάνοντας πολλά σουτ και βολές. Οι Μαυροκεφαλίδης και Γκιστ έδιναν πολλές λύσεις στην φροντ λάιν την ίδια ώρα όμως που η δημιουργία των “πράσινων” ήταν ανύπαρκτη. 

Τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, όσο καλή άμυνα κι αν έπαιζε ο Παναθηναϊκός, καθώς το επιθετικό του πρόβλημα ήταν τεράστιο. Στο πεντάλεπτο πριν το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους με τον Ουίμς να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους και να φτάνει συνολικά τους 17.

Από εκεί και πέρα, η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία άρχισε να αυξάνει τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός παρέδωσε τα όπλα. Η διαφορά έφτασε και τους 28 πόντους, πριν ο Ούκιτς γράψει τελικό 77-51 με 2/2 βολές και ο Ζόζουλιν αστοχήσει στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Πλέον, οι “πράσινοι” παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για να παίξουν τον τρίτο τους αγώνα την Δευτέρα του Πάσχα.

Πηγή: sport 24