Με μηνύματα ενάντια στην ομοφοβία ανοίγει η αυλαία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας μετά τον ομοφοβικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση Πούτιν και τα ντοκουμέντα από την κακοποίηση και τον δημόσιο εξευτελισμό που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι Ρωσία. Στην Ελλάδα η LGBTIQ κοινότητα διοργανώνει διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις ενώ μηνύματα στήριξης στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων καταφθάνουν από όλο τον κόσμο.

Ads

 

Διαβάστε επίσης:
Η ζωή των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία

Το κάλεσμα απευθύνουν οι LGBTIQ Ελλάδα Colour Youth, E.R.G.O., Athens Pride, PoustiRiot, Ο.Λ.Κ.Ε., Σ.Υ.Δ., Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Λ.Ο.Α. και QueerTrans. Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 16.00 το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο. Στην Θεσσαλονίκη στις 18:00 στην Καμάρα.

Tweets about “#ProtestSochiGreece”

Ads

Το βρετανικό Channel 4, δημιούργησε ένα βίντεο για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Με αυτό τον τρόπο, ο αγγλικός τηλεοπτικός σταθμός καθιστά σαφή την αντίθετη θέση του απέναντι στο ομοφοβικό νομοσχέδιο και με το trailer «Gay Mountain» εύχεται «Καλή επιτυχία σε όλους στο Σότσι!».

Παράλληλα, το Καναδέζικο Ινστιτούτο Διαφορετικότητας (Canadian Institute of Diversity and Inclusion Luge) δημιούργησε και αυτό ένα αντιρατσιστικό βίντεο. Με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση με το ζήτημα των ομοφυλόφιλων στην Ρωσία, καταγγέλλει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον ομοφοβία.

Θέση πήρε και η Google με το σημερινό της doodle να είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι αλλά να έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου της σημαίας των ομοφυλόφιλων. Το doodle συνοδεύει απόσπασμα της ολυμπιακής χάρτας: «Η πρακτική του αθλητισμού είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα της άθλησης, χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους, σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πνεύμα, το οποίο απαιτεί αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, ευγενή άμιλλα».

image