Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Βόλου, στην τελευταία (7η) αγωνιστική των playout της Super League 1 και στο «αντίο» του Χαβιέ Ούμπιδες, ο οποίος ήταν εκείνος που σκόραρε με πέναλτι στο 62ο λεπτό!

Ads

Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στον 39χρονο άσο, ο οποίος την Παρασκευή (14/5) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αφού θα αναλάβει πόστο στην ομάδα του Ατρόμητου.

Ο Ούμπιδες τιμήθηκε από όλους στο Περιστέρι και έμελλε να υπογράψει την ιστορία του ματς, σκοράροντας με πέναλτι στο 62ο λεπτό. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μανούσος αλλά παραχώρησε τη θέση του στον αρχηγό και ο τελευταίος τον δικαίωσε λέγοντας αντίο με ένα γκολ.

Ο Αργεντινός στο φινάλε, όταν και έγινε αλλαγή, λύγισε και κέρδισε το χειροκρότημα από συμπαίκτες, αντιπάλους αλλά και τους τυχερούς που βρέθηκαν στο Περιστέρι και είχαν την ευκαιρία να δουν για τελευταία φορά αγωνιζόμενο τον σπουδαίο Ούμπιδες.

Οι Περιστεριώτες, που πέτυχαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δύο σερί νίκες, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του, έκλεισαν με θετικό τρόπο τη σεζόν ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Ads

Ο Βόλος από την άλλη πλευρά, ο οποίος είχε εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των playouts, υπέστη την πρώτη του ήττα σε αυτά, σε μία πλήρως επιτυχημένη σεζόν.

Η τελική βαθμολογία των playout

image

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ήρθε για τον Βόλο στο 4ο λεπτό με σουτ του Μπουένο, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Γιακουμάκης από πλευράς Ατρομήτου στο 8′ , με την κεφαλιά του έπειτα από την σέντρα του Αθανασίου να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 20ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν στη συνέχεια την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να φτάσει σε κάποια σημαντική ευκαιρία.

Μέχρι την ανάπαυλα η καλύτερη στιγμή ήταν για τον Βόλο στο 42′, με τον Μπαρτόλο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από ωραία μπαλιά του Μπαριέντος, αλλά πριν γίνει πολύ απειλητικός να χάνει το κοντρόλ.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν ξανά για τον Βόλο, με τον Μπαριέντος να πιάνει ωραίο συρτό σουτ εκτός περιοχής στο 48′, το οποίο έφυγε λίγο έξω. Από εκεί και πέρα όμως, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 60′ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Ραμπέγιο μετά από σέντρα του Ενσικουλού και στο 62′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον πιο ταιριαστό για τη συγκυρία της ημέρας τρόπο.

Ο Γκρίλο υπέπεσε σε πέναλτι κάνοντας χέρι και την εκτέλεση ανέλαβε φυσικά ο Χαβιέ Ούμπιδες. Ο εμβληματικός «Ούμπι» ευστόχησε και έκανε το 1-0, σκοράροντας στο τελευταίο παιχνίδι της σπουδαίας καριέρας του.

Ο Ατρόμητος συνέχισε και μετά το γκολ του να είναι ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο ο Βόλος ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει. Πέρα όμως από ένα σουτ του Μπαρτόλο εντός περιοχής στο 81′ που αποκρούστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς σε κόρνερ, δεν έφτασε σε κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ατρόμητος Αθηνών (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Αθανασίου (83′ Γκαλβάο), Νταβιώτης (69’ λ. τρ. Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης, Σάλομον, Ούμπιδες (90’+1′ Οικονομίδης), Ραμπέγιο (69’ Μουνίθ), Ενσικουλού (69’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης, Μανούσος

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Λογάρας (63’ Τέκιο), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87′ Σάντσες), Ντεντάκης (58’ Κρητικός), Μπαρτόλο, Μπουένο, Κιάκος (46’ Ριένστρα)

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης (Κορινθίας), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)