Η γιορτή του μπάσκετ ξεκίνησε… με τον καλύτερο τρόπο για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός έγραψε ξανά ιστορία στο Palacio de Deportes καθώς νίκησε την ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, βάζοντας πλώρη για την κορυφή της Ευρώπης. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

LIVE το Σκορ:

Τέλος αγώνα. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΤΣΣΚΑ με 70-68 και προκρίνεται στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης με 14 πόντους, τον ακολουθούν ο Σπανούλης με 13 και ο Παπαπέτρου με 9. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον αντίπαλό του πλέον από το ζευγάρι Ρεάλ-Φενέρμπαχτσε.

Ads

Τέταρτη Περίοδος: Ολυμπιακός 70  –   ΤΣΣΚΑ 68

image

Στατιστικά τρίτης περιόδου

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): 14/29 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 14/18 βολές, 23 ριμπάουντ, 11 κλεψίματα, 10 λάθη, 15 ασίστ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): 11/30 δίποντα, 6/19 τρίποντα, 7/7 βολές, 31 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα, 14 λάθη, 10 ασίστ

image

Τρίτη Περίοδος: Ολυμπιακός 47  –   ΤΣΣΚΑ 51

Στατιστικά Πρώτου Ημιχρόνου

  ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης)  : Ντε Κολό 7 (1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Τεόντοσιτς (0/2 δίποντα, 5 λάθη, 4 ασίστ), Τζάκσον 7 (3/3 δίποντα, 1/2 βολές), Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 5 (2/3 δίποντα, 1/2 βολές), Βοροντσέβιτς 5 (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Κάουν 5 (0/1 δίποντα, 5/6 βολές), Χριάπα 2 (2/2 βολές), Χάινς, Κιριλένκο 5 (1/1 δίποντα, 3/4 βολές)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1/1 τρίποντα), Χάντερ 2 (1/2 δίποντα), Ντάνστον 2 (1/2 δίποντα), Σπανούλης 2 (0/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 ασίστ), Σλούκας, Πρίντεζης 11 (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (0/1 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Λαφαγιέτ 3 (1/1 τρίποντα), Ντάρντεν, Λοτζέσκι (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα)

image

Τέλος Πρώτου Ημιχρόνου

Δεύτερη Περίοδος: Ολυμπιακός 35  –   ΤΣΣΚΑ 36

Πρώτη Περίοδος: Ολυμπιακός 17   –   ΤΣΣΚΑ 20

Tweets by @EuroleagueGR

 Το ιστορικό 

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν σε τελική φάση για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια την πληρέστατη και πιο φορμαρισμένη ομάδα, βάσει αποτελεσμάτων, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, την οποία κέρδισαν στην Πόλη στον  τελικό και την επόμενη χρονιά στον ημιτελικό στο Λονδίνο.

Το ρόστερ των δύο ομάδων και η ποιότητά τους τη φετινή σεζόν είναι  πολύ καλή με τους Ρώσους να έχουν όμως τριπλάσιο προϋπολογισμό από τους Έλληνες.

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε: «Γνωριζόμαστε πάνω κάτω. Όποια κι αν ήταν αντίπαλός μας, αναγκαστικά με κάποιον θα παίζαμε. Σε κάθε παιχνίδι μπορείς να εμφανίσεις βέβαια κάποια πράγματα που ίσως να είχες κρύψει. Παίζει ρόλο σε τι ημέρα είναι μια ομάδα και πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι».

image

image

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας… Πριν τον αγώνα

Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε χθες με το Ματ Λοτζέσκι (γαστρεντερίτιδα) αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τον τεχνικό των Πειραιωτών, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Αμερικανός δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί στη διάρκεια; της ημέρας, αν και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως θα προλάβει το μεγάλο ματς με την «ομάδα του στρατού».

Από κει και πέρα οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, η ψυχολογία παικτών και τεχνικού τιμ είναι στα ύψη κι άπαντες εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επαναλάβει αυτό που έκανε απέναντι στους Ρώσους, αρχικά στον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και ένα χρόνο μετά στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, όταν και απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ κι αργότερα κατάκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Άπαντες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος, όπως και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αισιοδοξεί πως θα γίνει ο δεύτερος από την χώρα μας (πρώτος ήταν ο Μπαρτζώκας) που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαιτητές του αγώνα, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία).

Ρεάλ Μαδρίτης – Φενερμπαχτσέ στις 10μμ

Στον άλλο ημιτελικό, που θα ξεκινήσει στις 10μμ η «οικοδέσποινα», Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την «πρωτάρα», Φενερμπαχτσέ, του πολυνίκη προπονητή στη διοργάνωση, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (8 τρόπαια).

Τον αγώνα, Ρεάλ Μαδρίτης – Φενερμπαχτσέ θα διευθύνουν οι Χρίστος Χριστοδούλου, Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).