Επεισόδιο μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου σημειώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, δύο ημέρες μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Το νέο επεισόδιο στο ΔΣ έρχεται μόλις ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση των αρμόδιων φορέων με τον κ. Κοντονή για το θέμα της βίας. Σημειώνεται πως ο υφυπουργός αθλητισμού αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και φέρεται αποφασισμένος ακόμη και για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων αν δεν υπάρξει σύμπλευση από τους αρμόδιους φορείς.

Ads

Η παρουσία των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου πυροδότησε την ένταση με εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις και τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να αποχωρεί εκνευρισμένος. Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο δεν περιορίστηκε μόνο σε φραστικό διαπληκτισμό αλλά υπήρξε και χειροδικία, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να καταγγέλλουν πως άνδρας της ασφάλειας του Μαρινάκη επιτέθηκε στον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατήγγειλε επίσης πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης του πέταξε νερό. «Οι προκλήσεις δυστυχώς συνεχίστηκαν και σήμερα και ζήσαμε απίστευτα πράγματα. Δεχθήκαμε επίθεση και ντρέπομαι, μας έβρισαν, ενώ ο κύριος Μαρινάκης μου έριξε ένα ποτήρι νερό. Ένας μπράβος του, μάλιστα, χτύπησε τον Κωνσταντίνου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Έχουμε κάνει λάθη στον Παναθηναϊκό, αλλά προσπαθούμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Σήμερα είχαμε πολλά παραδείγματα απειλής και βίας. Τι να κάνουμε; Κάποιοι από εμάς πρέπει να εκτεθούμε στον κίνδυνο για να αλλάξουν τα πράγματα. Ζούμε σε μια δημοκρατία. Υπάρχει δικαιοσύνη και οι φορείς που πρέπει να διαχειριστούν αυτά τα θέματα είναι η αστυνομία και η δικαιοσύνη».

 

Αναλυτικά οι διάλογοι όπως δημοσιεύονται στο Sport24.gr

Ads

“Το πρωί στην σύσκεψη οι κύριοι Θεοδωρίδης, Καραπαπάς είχαν πει αναλυτικά όλα όσα θα συνέβαιναν, τα στυλό, τις φωτοβολίδες, τα πανό. Αντί να ζητήσετε συγγνώμη εσείς που στήσατε όλο αυτό το σκηνικό λέτε και ανοησίες για ηθικούς αυτουργούς και άλλα τέτοια.

Είσαι απατεώνας, ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι που κάθε φορά περιμένεις τον πατέρα σου να πληρώσει τα χρέη σου. Έχεις αποτύχει σε όλες σου τις δουλειές και δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα. Ένας καταδικασμένος για λαθρεμπόριο! Πες μας τι έγινε με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, πες μας τι έγινε με τις 500 οικογένειες του ΣΚΑΪ που άφησες στον δρόμο.

Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι που το μόνο που ξέρεις είναι να πηγαίνεις έξω από τα γραφεία που Υπουργών και να ρουφιανεύεις και των τραπεζιτών να πάρεις δάνειο. Θα μιλήσεις εσύ για ηθική και ποδόσφαιρο;”, είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ακολούθως παρενέβη ο Νίκος Μαχλάς, που τόνισε: “Καλά σου λέει και στο λέει στο πρόσωπο σου. Εσύ είσαι ρουφιάνος και πας στα δικαστήρια και τα λες!”

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ φέρεται να είπε στον Αλαφούζο: “Μιλάς για τον Μαρινάκη, αλλά εσύ ήσουν που προκάλεσες στο Ηράκλειο και ήρθες να κάτσεις στον πάγκο του Παναθηναϊκού”.

“Πάρε τις ανάσες σου γιατί είσαι και χοντρός”

Ο Αλαφούζος είπε στον Μαρινάκη: “Προκάλεσες που έκατσες στον πάγκο την Κυριακή. Είχαμε πει στην αστυνομία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι κόκκινο πανί και δεν μπορεί να κινείται σε όλους τους χώρους. Μέχρι και φιμέ τζάμι είχαμε βάλει στο μπουθ για να μην φαίνεται, αλλά αυτός έκανε τα πάντα για να προκαλέσει. Δεν μπορεί να εξομοιώνεται με τη δική μου παρουσία στην Κρήτη. Εκεί ακολουθήσαμε πιστά τα τις οδηγίες της αστυνομίας, μπήκα στο γήπεδο ενώ είχε ξεκινήσει το παιχνίδι και σχεδόν δεν κατάλαβαν οι περισσότεροι αν είχα πάει ή όχι στο γήπεδο”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είπε στον Μαρινάκη: “Σε ακούω. Μην βιάζεσαι. Σου δίνω το χρόνο σου, να πάρεις τις ανάσες σου και να ηρεμήσεις γιατί είσαι και χοντρός και δεν μπορείς να μιλήσεις”

Μαχλάς προς εκπροσώπους Παναθηναϊκού: ”Γιατί μας συμπεριφέρεστε έτσι;”

Μαρινάκης προς Αλαφούζο: “Περίμενα ότι θα μου ζητούσες μια συγγνώμη για όσα πέρασα την Κυριακή. Αλλά είσαι μια γαμ… αδερφή. Θα σε γαμ…”.

Αλαφούζος: “Σταμάτα να μιλάς έτσι. Δεν είναι αυτός τρόπος”.

Στο σημείο αυτό ο Μαρινάκης φέρεται να συνεχίζει τα γαλλικά.

Αλαφούζος: “Θα μου κλ…”.

Ο Μαρινάκης σε εκείνο το σημείο σηκώνεται να πάει προς το μέρος του.

Ο Αλαφούζος του είπε: “Πάρε ανάσες, δεν μπορείς να ανασάνεις. Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε”.

Τότε ο Μαρινάκης του πέταξε το νερό, που βρήκε τον Φώτη Κωστούλα, που καθόταν δίπλα στον Αλαφούζο.

Στη συνέχεια είχαμε “γαλλικά” ανάμεσα σε Μαρινάκη και Αλαφούζο με βαριές εκφράσεις και εκατέρωθεν απειλές. Υπάρχει καταγγελία του Παναθηναϊκού για ένα ποτήρι νερό που εκσφενδόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στον ομόλογο του στο “τριφύλλι” και χειροδικία στον Βασίλη Κωνσταντίνου από μπράβο που φέρεται να μπήκε στο ΔΣ.

Μάλιστα στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαπά και του μπράβου που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.