Ads

Την αποχώρησή τους από το γήπεδο αποφάσισαν οι παίκτες της Μίλαν κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα, ως απάντηση στα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της αντιπάλου ομάδας Προ Πάτρια που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Μπούστο Αρσίτσιο».

 
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος σταμάτησε ενώ είχε την μπάλα στα πόδια του και την πέταξε προς την εξέδρα. Στη συνέχεια όλοι οι παίχτες της Μίλαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο με αποτέλεσμα η φιλική αναμέτρηση να διακοπεί στο 26ο λεπτό.
 
«Η ομάδα εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο μετά από ρατσιστικές προσβολές μιας μερίδας οπαδών της Προ Πάτρια εναντίον του Μπόατενγκ, του Νιάνγκ, του Εμάνουελσον και του Μουντάρι», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν.

«Είμαι απογοητευμένος, αλλά νομίζω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση και δεν επιστρέψαμε στο γήπεδο. Σεβόμαστε όλους τους μαύρους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο της δικής μας ομάδας» είπε ο προπονητής της Μίλαν Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και πρόσθεσε: «Η Ιταλία πρέπει να γίνει λίγο πιο πολιτισμένη και πιο ευφυής σε ορισμένα ζητήματα. Είναι κρίμα για τα παιδιά και τις οικογένειες που ήλθαν εδώ, αυτήν την υπέροχη ημέρα, για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα».