Ισοπαλία στη Ριζούπολη μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και Ιωνικού, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Ads

Έτσι, οι γηπεδούχοι -στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο τους- πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους πέντε, μένοντας αήττητοι για τρίτο παιχνίδι.

Εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν έντεκα τελικές έναντι μίας των αντιπάλων τους. Ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο μέρος οι νεοφώτιστοι, οι οποίοι μάλιστα σκόραραν στο 69′, με το γκολ του Μάναλη να ακυρώνεται -μέσω VAR- για οφσάιντ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Απόλλων, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσιλούλη στο 84′.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σαφείς επιθετικές διαθέσεις στην αναμέτρηση, απειλώντας με τον Τουτουαρίμα από τα αριστερά και κερδίζοντας δύο κόρνερ εντός του πρώτου δίλεπτου.

Ads

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα όσο περνούσε η ώρα δημιουργούσε καταστάσεις κατά βάση -αλλά όχι μόνο- με γεμίσματα από τα άκρα. Την ίδια στιγμή, ο Ιωνικός δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να απειλήσει, ενώ αντιμετώπιζε και αρκετά προβλήματα σε φάση άμυνας. Στοιχεία που αντικατοπτρίστηκαν στον αριθμό των τελικών, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έντεκα (τέσσερις εντός στόχου) έναντι μόλις μίας των φιλοξενούμενων.

Κορυφαίες εξ αυτών εκείνες του 26′ (κοντινή κεφαλιά του Ντάουντα, ύστερα από ωραία σέντρα του Τσιλούλη), του 37′ (σουτ του Σαλί, ύστερα από εξαιρετικό ξεδίπλωμα της αντεπίθεσης) και του 40′ (σουτ από τον Τουτουαρίμα από δύσκολη γωνία), με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί καταλυτικές παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 (4-1-4-1) στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ως εξάρι αγωνιζόταν ο Ρομαό, με τους Ντάλσιο (αριστερά) και Άοσμαν (δεξιά) πιο μπροστά του σε ρόλους εσωτερικών μέσων. Την ίδια στιγμή οι Καμπράλ και Ματσούκας άλλαζαν θέσεις στα «φτερά» (με τον πρώτο κυρίως στα αριστερά).

Οι νεοφώτιστοι εμφανίστηκαν εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, ισορροπώντας το ματς. Ήταν πιο αποφασιστικοί στα μαρκαρίσματα, την ίδια στιγμή που ξεδίπλωναν με καλύτερο τρόπο τις επιθέσεις τους. Μάλιστα, στο 53′ δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή με το σουτ του Καμπράλ, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Παμπλίδης απάντησε με δύο τελικές (59′ και 67′).

Εν συνεχεία, ο Άλβες προέβη σε δύο συνεχόμενα λάθη. Στο πρώτο (68′) παρενέβη με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Κότσαρης, ενώ στο δεύτερο (69′) έδωσε την ευκαιρία στον Μάναλη να σκοράρει με ψύχραιμο πλασέ, αλλά το γκολ του Έλληνα επιθετικού ακυρώθηκε -μέσω VAR- ως οφσάιντ.

O Έλληνας επιθετικός ήταν εκτεθειμένος κατά την πάσα από τον Σάντσες, αλλά δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι, εάν η μπάλα έχει βρει στον Άλβες (η πρόθεσή του, ωστόσο, να παίξει την μπάλα είναι προφανής).

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 84′, με τον Τσιλούλη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ιωνικός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυξάνοντας την πίεσή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται χωρίς νικητή.

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (79′ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Τσιλούλης, Ντάουντα (71′ Ιωαννίδης), Σαλί (46′ Παμλίδης)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (61′ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Ματσούκας (87′ Μπουένο), Άοσμαν (65′ Κάνιας), Καμπράλ (65′ Μάναλης), Τουράμ

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου), Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)