Την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια μετά από ένα χρόνο απουσίας πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε 3-1 της Ξάνθης στη ρεβάνς της Ριζούπολης και με δύο νίκες σφράγισε την άνοδο στη Super League 1.

Ads

Από την άλλη, οι Ακρίτες αποχαιρετούν την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 31 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Δύο γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Μπεντινέλι (14’ πεν. και 57’), ενώ το τρίτο ήταν με αυτογκόλ του Τενεκέ (36’). Το γκολ της τιμής για τους ηττημένους πέτυχε ο Φασίδης (83’ πεν.).

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά και στο 7’ έχασε την πρώτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσαμπούρης έκανε παράλληλη σέντρα, ο Ιωαννίδης έκανε την προβολή από κοντά, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καραγκούνη από τον Λεωτσάκο και μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ο Μπεντινέλι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Ads

Η Ξάνθη προσπαθούσε να απειλήσει με στατικές φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς στο 27’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αδαμίδης, που ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Μπεντινέλι, ο οποίος έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ. Εννιά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν μετά από σέντρα του Καραγκούνη, ο Τενεκές με αυτογκόλ έκανε το 2-0.

Η υπεροχή του Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρη και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε άλλη μια καλή στιγμή για να τριπλασιάσει τα τέρματά του με κεφαλιά του Λαγού. Αυτό έγινε στο 57’, όταν μετά από σέντρα του Βιτλή, ο Μπεντινέλι με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Λαγός.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και κάπου ήταν λογικό, αφενός λόγω της ζέστης, αφετέρου λόγω της αγωνιστικής απραξίας των δύο ομάδων. Στο 83’ ήταν η σειρά των Ακριτών να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Θυμιάνη από τον Αναγνωστόπουλο και με τον Φασίδη πέτυχαν το γκολ της τιμής 3-1.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν επί της ουσίας διαδικαστικά και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε μεγάλο νικητή με 3-1 τον Απόλλωνα, που πανηγύρισε την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια. Από την άλλη, η Ξάνθη υποβιβάζεται μετά από 31 συνεχή χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Μπ. Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπούρης, Ρώσση, Βιτλής, Λαγός, Φατιόν, Κολ, Καραγκούνης (46’ Πατράλης), Μπλάζιτς (79’ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

Ξάνθη (Ν. Καραγεωργίου: Μπέντο, Ισαακίδης (46’ Αραμπατζής), Τσιτσεκίδης (79’ Ερτορούλ), Κοτόπουλος (79’ Παπαδόπουλος), Λεωντσάκος, Τενεκές, Αδαμίδης, Τσιπούρας (46’ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης, Φασίδης, Φακκής (57’ Μανίσογλου).

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος