Δύο αθλητικά ραδιόφωνα, δύο ποδοσφαιρικά χρώματα, κόκκινο και πράσινο. Αυτό φαίνεται πως είναι το μέλλον για την αθλητική ραδιοφωνία.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, «NovaΣΠΟΡ 94.6» και «Sentra 103.3» αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ως υποψήφιοι αγοραστές εμφανίζονται οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Κουρτάκης – Βαγγέλης Μαρινάκης, αντίστοιχα.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «NovaΣΠΟΡ 94.6» και «Sentra 103.3» είναι οι δύο μεγαλύτεροι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Η ιστορική «ΕΡΑ Σπορ 101.8» χάθηκε μαζί με όλα τα προγράμματα της ΕΡΤ στο «μαύρο», όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο. Δημοσιογράφοι της ΕΡΑ με αγώνα έχουν καταφέρει η «ΕΡΑ Σπορ» να εκπέμπει διαδικτυακά μέσω του ertopen.com, των περιφερειακών ραδιοσταθμών της παλιάς ΕΡΑ, αλλά και μέσω του «105.5 Στο Κόκκινο», τα Σαββατοκύριακα, με την εκπομπή-θρύλος «Κυριακή στα γήπεδα».

Στο «NovaΣΠΟΡ 94.6» που ανήκει στην τριάδα των Γιώργου Δήμα (59,27%), Χρήστου Σωτηρακόπουλου (12,69%) και Μπάμπη Χριστόγλου (12,69%), όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα τα οποία μεταφράζονται, μεταξύ άλλων, σε πολύμηνες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Από την άλλη ο «Sentra 103.3», που δουλεύει κυρίως με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Goal», ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, που βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με τον ΔΟΛ με στόχο το «κούρεμα» των δανείων.

Ads

Σε περίπτωση που οι συμφωνίες ολοκληρωθούν τότε οι δύο μεγαλύτεροι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ελέγχονται από τους προέδρους των Παναθηναϊκού (Γ. Αλαφούζος) και Ολυμπιακού (Β. Μαρινάκη). Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι συζητήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θετικά, όπως είναι το πιο πιθανό, είτε αρνητικά, αν χαλάσει κάτι στην πορεία, μέχρι το τέλος Ιουλίου.  Μάλιστα στην περίπτωση του «NovaΣΠΟΡ 94.6» ο Αλαφούζος θα αγοράσει πακέτο και την «Sportday» κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει με το «Goal», που δεν πάει πακέτο με τον «Sentra 103.3».