Υπό το βλέμμα περίπου 5.000 οπαδών της η “Ένωση” στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής διατήρησε το αήττητο της υπερισχύοντας του Ερμή Ζωνιανών στο ΟΑΚΑ με 3-0.

Ads

Τα γκολ για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα σημείωσαν οι Πόποβιτς (43′),  Ανάκογλου (54′) και Τσεβάς (74′).

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις άγριες διαθέσεις της έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
Οι Κρητικοί περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο καταφέρνοντας να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους για 43 λεπτά.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ 
Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος
Βοηθοί:  Οικονόμου, Κότσα – Γκερκ
Γκολ: Πόποβιτς (43′),  Ανάκογλου (54′),  Τσεβάς (74′)
Κίτρινες: Ρόβας (10′)  – Μπριλάκης (59′)

Ads

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας (75′ Τσουκαλάς), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής (69′ Τσεβάς), Πλατέλλας (81′ Τσουμάγκας), Πόποβιτς, Ανάκογλου, Ντακόλ.
Ερμής Ζωνιανών (Σουτζής): Μήτρου, Κανδυλάκης, Κοζωρόνης, Μπριλάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης (83′ Κάββαλος), Μπέρκης (70′ Κοζανίδης), Αριστεινίδης, Ευαγγέλου, Πλούσης, Βαρούχας (60′ Κλίνης). 

image
 
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 8′, όταν ο Πεταυράκης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως απομάκρυνε ο Μήτρου. 

Η “Ένωση” συνέχισε να πιέζει με τον Ντακόλ πέντε λεπτά αργότερα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Ο Βραζιλιάνος γύρισε ωραία το σώμα του και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τη μπάλα να προσκρούει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να περνάει άουτ.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης επιχειρώντας να απειλήσει τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια.

image
 
Στο 26′ ο Μήτρου απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια το συρτό σουτ που έκανε ο Πόποβιτς. Στην αμέσως επόμενη φάση (27′),  ο Γροντής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε, με τον διαιτητή να έχει υποδείξει προηγουμένως σε θέση οφσάιντ τον Κορδέρο, ο οποίος τροφοδότησε με το κεφάλι τον σκόρερ.

Στο 36′ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία κλασική ευκαιρία.   Η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ανάκογλου ο οποίος έκανε το σουτ με όλη του την άνεση λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. 

image
 
Το γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” ήρθε τελικά στο 43′. Ο Πλατέλλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπριλάκη.

Ο 25χρονος μέσος ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Μήτρου έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία και απέκρουσε, όμως η μπάλα έφτασε στον Πόποβιτς, ο οποίος με διαγώνιο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ερμή (1-0).

Ο Πλατέλλας είχε ευκαιρία και για το 2-0 μετά από λάθος γύρισμα αμυντικού του Ερμή Ζωνιανών, όμως ο Μήτρου απέκρουσε σωτήρια (44′).

Οι τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος ήταν 11 για την ΑΕΚ (7 εντός εστίας) και μόλις 1 (καμία εκτός εστίας) για τον Ερμή. Η κατοχή της μπάλας διαμορφώθηκε στο 71%-29% υπέρ των γηπεδούχων.

image
 
Η “Ένωση” στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της στο δεύτερο ημίχρονο διπλασίασε τα τέρματα της (54′). Ο Γεωργέας βγήκε από τα δεξιά και γύρισε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Ανάκογλου να κάνει το πλασέ και τον Μήτρου να μην καταφέρνει να διώξει με τα πόδια, βλέποντας έτσι τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Καραγκιολίδης χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 57′ μετά από σουτ του Βαρούχα. 

Στο 74′, ο Πλατέλλας χόρεψε τη μισή άμυνα του Ερμή μέσα στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον ανενόχλητο Τσεβά, ο οποίος με πλασέ δεν είχε πρόβλημα να στείλει για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ερμή.

Στο 80′ ο Μήτρου γλίτωσε τα χειρότερα την ομάδα του, βγάζοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ντακόλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν από το “καβούκι” τους δίχως ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Καραγκιολίδη.
Η ΑΕΚ διατήρησε με σχετική άνεση το 3-0 πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση… 

Δέλλας: “Κάναμε αυτό που έπρεπε”

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας μετά την λήξη της αναμέτρησης τόνισε:
“Ημασταν αρκετά καλοί και στο πρώτο ημιχρόνο. Έχουμε συνέχεια μπροστά μας, κοιτάζουμε με μπροστά. Τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε και δουλεύαμε όλη την εβδομάδα”.

Πηγή: Sport24.gr