Δύο ιστορικά αρχαία μνημεία της Αττικής. Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα. Μια ποδηλατική διαδρομή, ένας συναρπαστικός αγώνας με 200 συμμετέχοντες. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το αγωνιστικό διήμερο “Attica 3 Races” από την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) με την υποστήριξη της εταιρείας Active Zone Α.Ε.

Ads

“Ο πολιτισμός είναι αθλητισμός και ο αθλητισμός πολιτισμός. Και αυτή τη σύνδεση σήμερα την αποδείξαμε” είπε στο ΑΜΠΕ η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Παναγιώτα Ψαράκη, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. “Θέλουμε το ποδήλατο να γίνει τρόπος ζωής”.
 
Η εκκίνηση για τον σημερινό αγώνα αντοχής δόθηκε στις 9.00 π.μ έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και πάνω από 200 αθλητές πραγματοποιήσαν την πορεία 69 χλμ. από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τη Λ. Συγγρού, Ποσειδώνος, το Φάληρο και το Σούνιο στο Ναό του Ποσειδώνα, όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων από την κα Ψαράκη.
 
“Ήταν μια μεγάλη επιτυχία ότι καταφέραμε με τη βοήθεια του Δήμου Αθηναίων και του χορηγού της διοργάνωσης ActiveZone να συνδέσουμε τους δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους με 200ποδηλάτες”, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών Βαγγέλης Τασιόπουλος.
 
Στον αγώνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.
 
“Το ποδήλατο πρέπει να πάρει τη θέση του στη ζωή του Έλληνα”, τόνισε ο 69χρονος Θανάσης Περίδης, από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΕΠΑ που διένυσε τη διαδρομή.
 
“Για πολλά χρόνια έκανα πρωταθλητισμό. Το μεγάλο κέρδος στη διοργάνωση ήταν ότι συμμετείχαν πολλοί που ήρθαν και έτρεξαν για πρώτη φορά”, πρόσθεσε ο εκ των νικητών 43χρονος Παναγιώτης Σκυλοδήμος.