Απέφυγε τα χειρότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά παραμένει άγνωστο το διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο τραυματισμός του Greek Freak στον 4ο τελικό της Ανατολής με την Ατλάντα δεν προκάλεσε τελικά τη μέγιστη ζημιά στο γόνατό του. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης δεν πειράχτηκαν οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις, που θα σήμαινε ρήξη χιαστού, παρ΄ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη μετά βεβαιότητας το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ads

Με πιο απλά λόγια οι «Μπακς» δεν γνωρίζουν ακόμη εάν θα τον έχουν μαζί τους  σε περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο των Χοκς και προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα παίξει στο Game 5 της σειράς με τα «Γεράκια», με τη σειρά να είναι στο 2-2 και το επόμενο ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/07) στην έδρα του Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει ήδη την αποθεραπεία του και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η πρώτη εκτίμηση της κατάστασής του.

Ads

Ακολούθησε και ανακοίνωση των Μπακς: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση στο αριστερό γόνατο και χαρακτηρίζεται αμφίβολος για τον 5ο αγώνα με τους Ατλάντα Χοκς (…) Ο Αντετοκούνμπο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και επακόλουθες εξετάσεις από τη γιατρό Καρόλ Βέτερ, του επιστημονικού δικτύου του Ιατρικού Κολεγίου Φρόντερτ του Μιλγουόκι. Η μαγνητική επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις όποτε κριθεί κατάλληλο».

Ο Γιάννης προσγειώθηκε άγαρμπα και ταυτόχρονα συγκρούστηκε με τον Κλιντ Καπελά στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, στις αρχές της γ’ περιόδου του τέταρτου αγώνα Χοκς-Μπακς (110-94).

Το αριστερό γόνατό του γύρισε άσχημα και ο Έλληνας άσος έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ, μορφάζοντας από τον πόνο. Ο αδελφός του, Θανάσης, έτρεξε πρώτος στο πλευρό του.

Ο Γιάννης σηκώθηκε αφού δέχθηκε ιατρική βοήθεια και πήγε στα αποδυτήρια κουτσαίνοντας, αλλά τουλάχιστον ήταν σε θέση να πατήσει το χτυπημένο πόδι. Μάλιστα επέστρεψε για λίγο στον πάγκο, αλλά απογοητεύτηκε όταν είδε τη διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους.

Το σκορ τη στιγμή του τραυματισμού του Γιάννη ήταν 62-52 υπέρ των Χοκς, 7:14 πριν το τέλος της γ’ περιόδου.

Ακολούθησε τσουνάμι συμπαράστασης και αγάπης από όλα τα μήκη και πλάτη του ΝΒΑ, ξεκινώντας από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και από τον (ελαφρά) τραυματισμένο άσο των Χοκς, Τρέι Γιανγκ.