Ένα ακόμη σίριαλ που ήταν σε εκκρεμότητα με οσμή ποδοσφαιρικού «σκανδάλου», έλαβε τέλος μετά από πέντε χρόνια, με την απαλλαγή των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1), όπως  αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο.

Ads

Όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπως ενημερώθηκαν επίσημα οι δύο ΠΑΕ.

Μάλιστα, η δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρη και τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη. Η Επιτροπή μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν προέκυψε η απαλλακτική απόφαση λόγω αμφιβολιών, αλλά ουσιαστικά κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα κατηγορούνταν για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα στις 5 Φεβρουαρίου του 2015, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-1, με βάση το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους.

Ads

Πέρα από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, για την συγκεκριμένη υπόθεση είχαν παραπεμφθεί και οι Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Η υπόθεση πάντως παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο τόσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και για ακόμη 27 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας. Η δίκη αυτή συνεχίζεται κανονικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.