Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αποφάσισε να μείνει μόνο στην Εθνική Σερβίας!

Ads

 
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια, τους ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και σε κάποια άλλη ομάδα, εκτός από την Εθνική Σερβίας.
 
Η απόφαση αυτή αν μη τι άλλο εξέπληξε τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, που ωστόσο από το Σάββατο θα αρχίζουν να αναζητούν τον αντικαταστάτη του Σέρβου προπονητή.
 
Ο “Ντούντα” επικαλέστηκε λόγους κούρασης κι ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο που του πρόσφερε ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά τελικά δεν την δέχτηκε.
 
Όπως άλλωστε απέρριψε και την διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση της Φενέρμπαχτσε η οποία του προτείνει ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ωστόσο, η κούραση αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για να αρνηθεί τόσο την πρόταση των Τούρκων, όσο και του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως ήταν προτεραιότητά του.
 
Στη δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του: “Στη σημερινή μας προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σκινδήλια συζητήσαμε και αναλύσαμε τόσο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όσο και τη δική μου καταπόνηση τα τρία τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ενασχόλησή μου με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό.
 
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οδηγούμαι στην απόφαση να μην παραμείνω στην ομάδα. Αποχωρώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προέδρους, τους διοικούντες, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού”.
 
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης των δύο πλευρών, ευχαριστώντας από καρδιάς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για την προσφορά του στο σύλλογο:
 
“Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ίβκοβιτς που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον κ. Ίβκοβιτς την ανανέωση της συνεργασίας τους.
 
Ο κ. Ίβκοβιτς ενημέρωσε την ΚΑΕ πως αποφάσισε να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας, για λόγους που εξήγησε και που η ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται απολύτως. Ο κ. Ίβκοβιτς επεσήμανε στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό.
 
Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ίβκοβιτς  για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα δυο αυτά χρόνια και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ιστορική φετινή σεζόν”.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, γιατί είχε κοουτσάρει την ομάδα και την τριετία 1996-99.

Πηγή: Sport24.gr