Σε ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ, από τα καλύτερα ματς της φετινής σεζόν στη Super League, ο τρομερός Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΚ, η «Ένωση» έφτασε κοντά στην ανατροπή χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, αλλά οι Αρκάδες κράτησαν το 2-2 και διατήρησαν το αήττητο για 8η σερί αγωνιστική.
 
Η «Ένωση» πλέον περιμένει να δει τι θα κάνουν ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός, έχει 44 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε τους 38, με τη μάχη της Ευρώπης ενόψει των πλέι οφ να έχει φουντώσει για τα καλά.
 
Έχοντας στο μυαλό του την καλή κατά διαστήματα παρουσία της «Ένωσης» στη Λάρισα, ο Μανόλο Χιμένεθ «κατέβασε» 4-4-2 και απέναντι στον Αστέρα. Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως οι Αρκάδες δεν είναι ΑΕΛ.
 
Μέσα σε ένα τρίλεπτο στο πρώτο 20λεπτο και ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον άξονα (απελπιστικά μόνος του ο Σιμάνσκι), η τρομερή ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς «χτύπησε» δύο φορές, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η «Ένωση» -μεταξύ άλλων- είχε και σοβαρά προβλήματα στις στατικές φάσεις.
 
Πρώτα στο 16′, λοιπόν, σουτ του Μουνάφο εξελίχθηκε σε πάσα, η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε» και ο Λουίς Φερνάντεθ πετάχτηκε και με πλασέ έγραψε το 1-0 για τους Αρκάδες.
 
Στη συνέχεια στο 18′ πριν καλά-καλά πάρουν χαμπάρι οι «κιτρινόμαυροι» τι τους χτύπησε, ο Σουάρεθ ήρθε από πίσω μετά από εκτέλεση κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2).
 
Των δύο γκολ μάλιστα μεσολάβησε ακόμα μία φάση, με τον Τιλίκα να σουτάρει και τον Αθανασιάδη να αποκρούει, ενώ ο γκολκίπερ της «Ένωσης» κάνει μεγάλη επέμβαση και στο 6′ σε κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ.
 
Μιλάμε, δηλαδή για τέσσερις φάσεις για τον Αστέρα στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο να γίνονται γκολ! Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το 4-4-2 δεν «λειτουργούσε». Κάθε άλλο.
 
Με την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα στο 30′, άλλαξε αναγκαστικά και η διάταξη σε 4-2-3-1. Ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά η ΑΕΚ έγινε άλλη ομάδα.
 
Όχι ότι θάμπωσε με την εικόνα της, αλλά τουλάχιστον νοικοκυρεύτηκε η μεσαία γραμμή και η «Ένωση» άρχισε αφενός να μην απειλείται τόσο πολύ και αφετέρου να απειλεί. Κυρίως, ανέβηκε ο Σιμάνσκι, που ήταν απλά απολαυστικός για τους γηπεδούχους. Όπως και το πλασέ του στο 40′ για τη μείωση του σκορ σε 2-1.
 
Στο 44′ δε ο Πολωνός, που είχε σκοράρει και στη Λάρισα, είχε δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να φέρει στα ίσα το ματς πριν την ανάπαυλα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ έριξε στη «μάχη» τον Λόπες αντί του Μιτάι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Συνολικά η εικόνα του «δικεφάλου» βελτιώθηκε αισθητά, με την ΑΕΚ να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για την ισοφάριση.
 
Κάτι ο Τσιφτσής, κάτι οι άσχημες τελικές προσπάθειες, κάτι η κακοδαιμονία διατηρούσαν το προβάδισμα των Αρκάδων, που παρέμεναν παράλληλα πιστοί στο πλάνο τους, κρατώντας θέσεις μέσα στο γήπεδο και περιμένοντας την ευκαιρία για ακόμη ένα «μπαμ».
 
Στο 68′ τελικά από τρομερή ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά και γύρισμά του, ο Σιμάνσκι και πάλι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε και ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα του, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ads

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, περιορίζοντας τον Αστέρα στα καρέ του, με τους παίκτες του Ράσταβατς ωστόσο να κλείνουν καλά τους χώρους.
 
Μάλιστα, στο 73′ λίγο έλειψε να «ξεράνουν» ξανά την ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Σίτο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.
 
Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση του ματς: Αρχικά σουτ του Κρίστιτσιτς βρήκε πάνω στον Σιμάνσκι, ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή και στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λάτσι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Λόπες),  Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (λ.τρ. 30’ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ
 
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής,  Κώτσιρας, Ντάνι Σουάρεθ, Πέπε Καστάνιο, Άλβαρεςθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (84’ Ιγκλέσιας), Λέο Τιλίκα (62’ Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75’ Ριέρα), Σίτο (75’ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες
 
Διαιτητής: Πέλιτο Ίρφαν (Βοσνία)
Βοηθοί: Ιμπρισιμπέγκοβιτς Σέναντ (Βοσνία), Μπέλιο Νταβόρ (Βοσνία)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
VAR: Ερνάντεζ Αλεχάντρο (Ισπανία)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης