Το «χρυσό παιδί» του ελληνικού μπάσκετ ετοιμάζεται για το πρώτο All Star Game της καριέρας του στο NBA. Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εφημερίδα Documento.

Ads

Ο Giannis αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα πρότυπά του: «Παπαλουκάς και Διαμαντίδης διάβαζαν τόσο καλά το παιχνίδι, που βλέπουν 4 ή 5 πάσες μπροστά, ενώ εμείς από την τηλεόραση βλέπουμε το πολύ μία, ακόμα και χωρίς τους σφυγμούς του παιχνιδιού». Παράλληλα, τόνισε ότι η δόξα και το χρήμα δεν τον άλλαξαν: «Δεν με έκαναν διαφορετικό τα χρήματα και η επιτυχία» λέει και προσθέτει: «Με απάλλαξαν όμως από το άγχος της επιβίωσης και ταυτόχρονα έδωσαν την ευκαιρία στα μικρότερα αδέλφια μου να αποκτήσουν κάτι που δεν είχαμε ποτέ εμείς».

Οσο για το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί πλέον επισημάνει: «Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η ζωή μου είναι προπονητήριο, σπίτι, αεροδρόμιο, αγώνας και πάλι από την αρχή! Πιστεύω στην πειθαρχία και στην αναγκαιότητα της ρουτίνας, ώστε να βγει αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Στην ερώτηση αν σε αυτά τα 3,5 χρόνια που ζει στην Αμερική, υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Δεν έχω μάθει να ζω με φόβο. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν πάντα τέλεια και ούτε θα γίνουν. Αλλά στο μπάσκετ, όπως και στη ζωή, όλα είναι δράση – αντίδραση. Δεν υπάρχει περιθώριο για παύση. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αντεπεξέλθεις».

Ads