Ο Παναθηναϊκός παρόλο που προηγήθηκε 2-0, τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, νίκησε με 2-1 τον Βόλο και άφησε ανοιχτή την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ads

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό, σύστημα 4-3-3 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες έπαιξαν στον άξονα. Με τους Αϊτόρ-Παλάσιος να αγωνίζονται στα άκρα και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Βόλος από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-1-3-2, τον Κότνικ στην εστία και τους Πουρίτα, Γκουλέν, Ρινέρ και Φεράρι στα μετόπισθεν. Ενώ ο Τσοκάνης έπαιξε ως «κόφτης», με τους Ρεγκατέν. Νίνη και Μπαρτόλο μπροστά του και τους Τερεζίου-Φαν Φέερτ να συνθέτουν το δίδυμο στην επίθεση.

Όπως συμβαίνει συνήθως στα εντός έδρας ματς του, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε στο ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσει.

Ads

Με τον αντίπαλό του ωστόσο να τον περιμένει πίσω από την σέντρα, για να αρχίσει να πιέζει στην συνέχεια, προσβλέποντας σε ένα λάθος και την δημιουργία προϋποθέσεων αντεπίθεσης.

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν και την πρώτη τους καλή φάση στο 17’, με τον Τερεζίου να σεντράρει από δεξιά για τον Φαν Φέερτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η παρέμβαση του Κώτσιρα ήταν καταλυτική, διώχνοντας σε κόρνερ.

Από τα μισά του ημιχρόνου οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν πιο ψηλά, κυκλοφόρησαν πιο γρήγορα την μπάλα και άρχισαν να φτάνουν πλέον με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Μακέντα «προειδοποίησε» τον Κότνικ στο 21’, με την κεφαλιά του από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ να είναι άστοχη, ενώ τρία λεπτά μετά, ήταν αυτός που έκανε το 1-0.

Με τον Παλάσιος να κερδίζει τη μπάλα και να την πασάρει στον Ιταλό συμπαίκτη του, ο οποίος, με μια κλασσική κίνηση σέντερ φορ, γύρισε και με πολύ ωραίο τελείωμα την έστειλε να «αναπαυθεί» στο βάθος της εστίας του Βόλου.

Η ομάδα της Μαγνησίας βρήκε άλλη μια «κόντρα» στο 34ο λεπτό, χωρίς όμως να την μετουσιώσει σε τελική, ελέω Σάρλια και μετά είδε τον Αϊτόρ να πρωταγωνιστεί σε δύο ακόμα φάσεις του Παναθηναϊκού, που θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-0.

Ωστόσο ο Μακέντα άνοιξε το κοντρόλ στην ωραία κάθετη του Ισπανού στο 40’, ενώ ο Αϊτόρ με προσωπική ενέργεια έφτασε μέχρι την περιοχή, αλλά εκεί τα χάλασε δύο λεπτά μετά.

Παράλληλα η μεγαλύτερη φάση για το «τριφύλλι» καταγράφηκε στο 44΄. Από νέο «στημένο» του Αϊτόρ, που προοριζόταν για τον Μαουρίσιο, στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ πρόλαβε τον συμπαίκτη του, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη ο Αμπασκάλ άλλαξε με ταυτόχρονη είσοδο των Ρομέρο και Φερνάντες την δεξιά πλευρά της ομάδας του, προσβλέποντας στην βελτίωση της λειτουργίας της.

Όμως ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που έφτιαξε, με τον Αλεξανδρόπουλο να πιστώνεται όλη την φάση, καθώς στο 51’ πίεσε σωστά τον Τσοκάνη, του έκλεψε την μπάλα και «εκτέλεσε» τον Κότνικ, για το 2-0.

Ο Βόλος κατάφερε να «απαντήσει» εξίσου γρήγορα, σημειώνοντας ένα πολύ ωραίο τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση, χάρη στην συνεργασία των Φαν Φέερτ-Φερνάντες, μειώνοντας σε 2-1 στο 65ο λεπτό.

Μάλιστα στην συνέχεια πήρε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για τον Διούδη. Ο Γιοβάνοβιτς «φρεσκάρισε» το κέντρο του, ρίχνοντας στο ματς τον Ρούμπεν Πέρεθ στο τελευταίο 20λεπτο, η ομάδα του ξεπέρασε το αρχικό σοκ και έψαξε ένα τρίτο τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Ρούμπεν Πέρεθ), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα, Παλάσιος (78’ Βιτάλ)

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Γκουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Νίνης (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Φέερτ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας), Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
VAR: Γκορτζίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)