Την 12η σερί νίκη της πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου του άλματος επί κοντώ ήταν πρώτη και στον αγώνα του Diamond League που φιλοξενήθηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Ads

Η Στεφανίδη επέστρεψε στην Αγγλία δύο εβδομάδες μετά τον θρίαμβό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου κάνοντας απίθανα πράγματα αφού ξεκίνησε τις προσπάθειές της από εκεί που σταμάτησαν οι άλλες αθλήτριες.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.61μ και με τη δεύτερη τα 4.68μ., για να ανέβει στα 4.75μ, που τα πέρασε και αυτά και πήρε έτσι πανηγυρικά την 1η θέση. Δεύτερη ήταν η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου (6η στο Λονδίνο) με 4.61 και τρίτη η Σουηδή Μιχαέλα Μέιερ με 4.61 επίσης.

Μετά τη νίκη της αυτή στο Μπέρμιγχαμ, η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας των Diamond League με 32 βαθμούς. Στην πρώτη θέση είναι η Κουβανή Σίλβα με 34 βαθμούς και στην τρίτη η Μόρις με 20 βαθμούς.

Ads

Ο λόγος που η Στεφανίδη είναι αήττητη αλλά δεύτερη έχει να κάνει με το γεγονός ότι επέλεξε να μην βρεθεί σε όλα τα μίτινγκ της σειράς. Θα έχει ωστόσο την ευκαιρία να κερδίσει το διαμάντι αν αναδειχθεί νικήτρια στον τελικό που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την 1η Σεπτεμβρίου.