Η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Αυστρίας στη δεύτερη αγωνιστική του 3ου ομίλου, με τον Ντάμφρις να είναι και πάλι κορυφαίος, ζευγάρωσε τις νίκες της στο Euro 2020 και σφράγισε εισιτήριο για τους «16».

Ads

Ο μπακ της Αϊντχόφεν είχε και γκολ και το κερδισμένο πέναλτι, μέσω του οποίου άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι στη «Johan Cruijff Arena», ενώ έχει συμμετοχή και στα πέντε γκολ που έχει σημειώσει έως τώρα στη διοργάνωση η ομάδα του.

Το φιλμ της αναμέτρησης ήταν σε γενικές γραμμές το αναμενόμενο. Η Ολλανδία είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως να καταφέρνει να βρει κλασική ευκαιρία στα πρώτα δέκα λεπτά. Άλλωστε, το πρώτο μέρος είχε μεν καλό ρυθμό, αλλά δεν ήταν τόσο ανοιχτό όσο περιμέναμε.

Οι φάσεις ήταν λίγες βέβαια, αλλά καλές. Πάνω, που είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές η ομάδα του Ντε Μπουρ, ο Ντε Φράι προσπάθησε να μπει στην περιοχή από τα δεξιά και βρέθηκε στο έδαφος, αλλά δεν υπήρχε κάτι το αντικανονικό.

Ads

Δεν συνέβη το ίδιο και στο μαρκάρισμα του Αλάμπα στον Ντάμφρις, ασχέτως αν δεν είδε ο διαιτητής Γκρίνφελντ την παράβαση και χρειάστηκε να κάνει τσεκ μέσω VAR, ώστε να καταλογίσει το πέναλτι.

Ο Ντεπάι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπάχμαν έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν απέτρεψε το 1-0 στο 11’.

Η Ολλανδοί είχαν πλέον ξεκάθαρα το πάνω χέρι και στο πρώτο μισό του α’ μέρους δεν απειλήθηκαν από τους Αυστριακούς που είχαν πολύ παθητικό ρόλο σε αυτό το διάστημα και στο 24’ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ντεπάι που προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Μπάχμαν με σουτ στην κλειστή γωνία.

Σταδιακά οι Αυστριακοί ξεμύτισαν και βρήκαν καλή στιγμή (κυρίως) με τον Μπαουμγκάρτνερ, αλλά και τον Χιντερέγκερ. Σε εκείνο το διάστημα πάντως, οι Ολλανδοί είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στη νίκη.

Όμως ο Ντεπάι σπατάλησε τρομερή ευκαιρία για το 2-0 στο 40’, όταν ο Βέχορστ γύρισε για τον πρώην άσο της Λιόν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φαν Άανχολτ, αλλά αυτός δεν βρήκε δίχτυα σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία.

Με τρελό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και σε αυτό συνετέλεσε η διαφορετική προσέγγιση που είχε η Αυστρία, αλλά και πάλι η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες. Λίγο έλειψε στο 61’ να γίνει το 2-0, αφού Ντε Φράι (κεφαλιά) και Ντε Λιχτ (πλασέ) είχαν διπλή-μεγάλη ευκαιρία σε στατική φάση, αλλά τελικά συνέβη στο 67’.

Όταν σε κόντρα επίθεση οι «οράνιε» βρήκαν την άμυνα της ομάδας του Φόντα στη σέντρα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο εναντίον ενός (συν τον Μπάχμαν) και ο Μάλεν σέρβιρε στον Ντάμφρις που σκόραρε για το 2-0.

Η Αυστρία δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αλλά αφού δεν βρήκε το γκολ στην κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς έψαχνε πλέον μια υπέρβαση.

Ο Ονισίγουο δεν έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, καθώς δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Στεκέλενμπουργκ και η Ολλανδία είχε δύο καλές στιγμές για το 3-0 στο τέλος, αλλά Βαϊνάλντουμ και Μάλεν δεν είχαν καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να μην κάνουν σωστή επιλογή.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74′ Χράφενμπερχ), Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65′ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64′ Μάλεν), Ντεπάι (82′ Λ. ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (83′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (83′ Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62′ Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62′ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70′ Λάτσαρο)

Διαιτητής: Ορελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)