Με φόρα από τον πρώτο γύρο και τον Ελ Αραμπί να κάνει χατ-τρικ (με δύο πέναλτι), ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στον β΄γύρο, επικράτησε 3-0 του Ατρόμητουρ στο Περιστέρι, για την 14η αγωνιστική της Super League 1, πετυχαίνοντας την ένατη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ads

Με σύστημα 5-3-1-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Πίριτς ήταν στο τέρμα, Ο Βασιλαντωνόπουλος δεξιά, ο Καστεγιάνο αριστερά, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας και Μαυρομμάτης στην άμυνα, Νάτσος, Χαρίσης και Ντένιτς στα χαφ, με τον Σπιριντόνοβιτς να πλαισιώνει τον Κουλούρη στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έτσι έφτασε τους 38 πόντους και είναι στο +11 από την ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει αύριο τον Ιωνικό στην Νίκαια. Στην 13η θέση με εννέα πόντους έμεινε ο Ατρόμητος.

Με το γνώριμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο χαφ, δεξιά ο Μασούρας και αριστερά ο Λόπες, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ads

Αναμενόμενη η εικόνα του αγώνα από το ξεκίνημα. Με τη φιλοσοφία των δύο ομάδων να είναι ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Ατρόμητος ήταν καλά οχυρωμένος πίσω, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές του, περιμένοντας να βρει ευκαιρία στην κόντρα επίθεση.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ουσιαστικά σαν να μην έγινε, εξαιρώντας κάποιες στατικές φάσεις, αφού δεν υπήρχε υποψία ευκαιρίας. Όλες οι προσπάθειες από πλευράς Πειραιωτών ήταν δίχως αντίκρισμα και στις λίγες φορές, που έπαιξαν γρήγορα την μπάλα κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν το διαγώνιο σουτ του Λόπες στο 28’, στη μοναδική καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων» πριν το 0-1. Στο 34’ όμως άλλαξε εντελώς το σκηνικό. Από εξαιρετική μπαλιά του Λαλά, ο Αγκιμπού Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ο Κ. Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ενώ ήταν φάτσα με τον Πίριτς.

Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε το εύστοχα το πέναλτι για το 0-1 και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη. Λίγο έλειψε ο Μαροκινός να βρει δεύτερο γκολ αμέσως μετά, αδειάζοντας τον Μαυρομμάτη, αλλά έχασε την ισορροπία του και έστειλε την μπάλα ψηλά.

Τα πράγματα ήταν πιο απλά στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός έψαξε ένα γρήγορο γκολ και το βρήκε. Ο Ατρόμητος έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Μουνίθ, απειλώντας στο 48’ με την κεφαλιά του Κ. Παπαδόπουλου. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η τελευταία «ζαριά» των γηπεδούχων για κάτι θετικό.

Κι αυτό γιατί η άμυνά τους, η οποία έπαιζε πιο ψηλά πλέον πελαγοδρομούσε και οι Πειραιώτες, το εκμεταλλεύτηκαν. Αρχικά, ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε με κάθετη τον Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να εκτελέσει στο 50’ τον Πίριτς, γράφοντας το 0-2.

Με την έλλειψη καθαρού μυαλού στον Ατρόμητο να βγάζει μάτι, ο Χατζηισαΐας έκανε χέρι στο 62΄και ο Ελ Αραμπί πάλι με πέναλτι σημείωσε το 0-3.

Δίχως υπερβολή τα πάντα κρίθηκαν εκεί, για να μην πούμε στο 0-2, ενώ στο 69’ ο Ολυμπιακός και Ελ Αραμπί άγγιξαν το καρέ. Από εξαιρετική σέντρα του Γκάρι, βρέθηκε αμαρκάριστος, αλλά αστόχησε.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (65’ Κιβρακίδης), Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Νάτσος, Χαρίσης, Ντένιτς (46’ Μουνίθ), Σπιριντόνοβιτς (66’Μπεντινέλι), Κουλούρης (84’ Τζαβίδας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (76’ Ανδρούτσος), Εμβιλά (65’ Μ. Καμαρά), Μπουχαλάκης, Λόπες (65’ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (72’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (71’ Τικίνιο)

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών), Βασιλόπουλος Σπυρίδων (Έβρου)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης