Την πέμπτη συνεχόμενη νικη στο πρωτάθλημα και την όγδοη συνολικά, πέτυχε η ΑΕΚ με το “ξεκούραστο” 3-0 απέναντι στην Βέροια για την 20ή αγωνιστική της SuperLeague.

Ads

Όσο η ΑΕΚ έχει την επιθετική της τριάδα να βρίσκει δίχτυα και όσο δεν δέχεται γκολ, θα συνεχίζει το νικηφόρο σερί της. Στα πέντε ματς πρωταθλήματος το έφτασε και σε συνολικά στα οκτώ, με τη νίκη με 3-0 επί της Βέροιας.

Μια νίκη που μπορεί να ήρθε σχετικά εύκολα, αλλά ήρθε χάρη στους Βάργκας και Αραβίδη που έφτασαν αμφότεροι στα επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Και ήρθε, παρόλο που η ΑΕΚ εμφανίστηκε ελαφρώς κουρασμένη και χωρίς ενέργεια. Όμως έχει βρει πλέον την συνταγή της νίκης και την εφαρμόζει με επιτυχία. Άλλωστε η Βέροια όταν δέχθηκε το πρώτο γκολ, σχεδόν έριξε λευκή πετσέτα.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί:  Κουντουρέλης (Αθηνών), Χούσκογλου (Θράκης)
ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (79’ Μπουονανότε), Μπαρμπόζα (66’ Πλατέλλας), Αραβίδης (57’ Τζεμπούρ)
ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (74’ Καϊκούτ), Νέτο (57’ Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης
Γκολ: 39’ Βάργκας, 55’ Αραβίδης, 89’ Μάνταλος
Κάρτες:  37’ Γκάλο, 45’ Άρθο, 53’ Μαλόν, 78’ Γιαννούλης, 82’ Μάνταλος, 88’ δεύτερη κίτρινη Μαλόν

Ads

Πάλι ο Βάργκας

Η ΑΕΚ είναι σε φουλ φόρμα αλλά είναι και σ’ ένα πολύ καλό φεγγάρι. Και γενικώς όλη η ομάδα, αλλά και ειδικώς κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της. Όπως για παράδειγμα ο Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός ήταν σχεδόν εξαφανισμένος σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο. Ουσιαστικά και αυτός είχε παρασυρθεί από την συνολική έλλειψη ρυθμού και φρεσκάδας που είχε η ΑΕΚ. Όμως στο 39 λεπτό, ο Βάργκας ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με προβολή εξ επαφής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Βενεζουελάνου στο πρωτάθλημα και έβδομο στη σεζόν. Όσο για την σέντρα στο γκολ του Βάργκας, την έκανε ένας από τους πιο αρνητικούς παίκτες της ΑΕΚ, ο Ντίντακ Βιλά. Βεβαίως όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για τον Πογέτ, που είδε τελικά τους ποδοσφαιριστές του να βρίσκουν τρόπο να ανοίξουν το σκορ, σ’ ένα ημίχρονο που έδειχναν και χωρίς δυνάμεις αλλά και εγκλωβισμένοι από την καλή αμυντική λειτουργία της Βέροιας. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως εκτός από το σκοράρισμα, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να και γλιτώσουν το γκολ στις αρχές του ημιχρόνου. Πρώτα με το σουτ του Μαγιέφκσι στο δοκάρι στο 5 λεπτό και μετά με την κεφαλιά του Νέτο που πέρασε λίγο άουτ, δέκα λεπτά αργότερα. Αντίστοιχα σημαντικές ευκαιρίες, η ΑΕΚ δεν είχε. Εξαίρεση μια κεφαλιά του Γιόχανσον που πέρασε άουτ. Αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ωστόσο η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Το έκανε περίπατο

Αν πάντως το γκολ που πέτυχε ο Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που ξεκλείδωσε την άμυνα της Βέροιας και άλλαξε τις ισορροπίες, αυτό που πέτυχε ο Αραβίδης σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αυτό που «τελείωσε» το παιχνίδι. Στο 55’ ο Γιόχανσον πέρασε την μπάλα στην περιοχή, ο Βάργκας την άφησε και ο Αραβίδης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί η Βέροια έδειξε σα να έριξε λευκή πετσέτα. Δεν πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή και αυτό τη βγήκε στο παιχνίδι της. Προσπάθησε με να πλησιάσει στην εστία του Ανέστη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Και μάλιστα ο Πογέτ είχε και την ευκαιρία να κάνει γρήγορα αλλαγές και να δώσει φρεσκάδα στην γραμμή κρούσης. Πέρασε στο γήπεδο και τον Τζεμπούρ και τον Πλατέλλα και τον Μπουονανότε, αλλά το τρίτο γκολ το πέτυχε στο 89’. Ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του επόπτη Χούσκογλου, καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μαλόν. Ο Μπουονανότε δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη, αλλά ο Μάνταλος που ακολουθούσε έκανε το 3-0. Η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις πίεσε και για τέταρτο γκολ. Ακυρώθηκε σωστά ως οφσαιντ το τέρμα που πέτυχε ο Άρθο με κεφαλιά, ενώ το ματς έληξε με δοκάρι από την Βέροια με τον Μαγιέφσκι.

Η φάση του αγώνα
Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε το ματς με σχετική ευκολία. Όμως όλα ενδεχομένως να είχαν κυλήσει πολύ διαφορετικά, αν είχε διαφορετική εξέλιξη η φάση του 5 λεπτού. Τότε που το εξαιρετικό σουτ του Μαγιέφσκι, κατέληξε στο δοκάρι και έμεινε το 0-0.

Ο διαιτητής
Η δύσκολη φάση για τον Καλογερόπουλο, προέκυψε στο 88’ και χρειαστηκε την βοήθεια του δεύτερου επόπτη για να υποδείξει το πέναλτι. Κατά τα άλλα κάτι περίεργο. Παραλίγο να τον εκθέσει ο πρώτος βοηθός, όταν στο 7 λεπτό έκοψε με οφσαίντ που δεν υπήρχε τον Αραβίδη. Κατά τα άλλα δεν προέκυψε κάποιο ζήτημα. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως ο Μπαρμπόζα έφαγε πολλές κλωτσιές, χωρίς ο αντίπαλος του, να τιμωρηθεί με κάποια κάρτα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Μπορεί από τα πόδια του Πέτρου Μάνταλου να περνούσε και πάλι όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, το γκολ του Βάργκας ήταν αυτό που ξεκλείδωσε το αποτέλεσμα για την Ένωση. Ως εκ τούτου στον Βενεζουελάνο πρέπει να πάει ο τίτλος του πολυτιμότερου.

Άρεσε
Η πολλή δουλειά που έβγαλε ο Πέτρος Μάνταλος. Πολλή και αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις, ενώ ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο ματς. Και το επισφράγισμα ήταν το γκολ που πέτυχε στο 89’

Δεν άρεσε
Έπαιξε μεν λίγο ο Ντιέγκο Μπουονανότε, αλλά στο διάστημα που έπαιξε, δεν έδειξε να έχει και μεγάλα κέφια. Κάτι που αποτυπώθηκε ακόμα και στην κακή εκτέλεση πέναλτι που έκανε.

Πηγή: Sport24.gr