Στην αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, προχωρά η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, που έχει τοποθετηθεί από τη FIFA.  Αιτία για την απόφαση αυτή είναι η εμπρηστική επίθεση σε βάρος της οικίας του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική. 

Ads

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή. 

Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Κόντρα στη Super League για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ads

Η Super League με ανακοίνωσή της εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ για την αναστολή του πρωταθλήματος. Ωστόσο η θέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, οι οποίο κατήγγειλαν πως δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή την ανακοίνωση και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη θέση της Super League.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της Super League αναφέρει: «Η Super League εκφράζει τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και την ΚΕΔ/ΕΠΟ και ελπίζει αυτή να παραμείνει στη θέση της για να ολοκληρώσει το έργο της. Συμπαρίσταται στο Γιώργο Μπίκα και το Γιάννη Τσαχειλίδη και, όπως είναι αυτονόητο, καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, με την ευχή το έργο των διωκτικών και δικαστικών Αρχών να αποτρέψει οριστικά και αμετάκλητα την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Η Super League θεωρεί επίσης αυτονόητη την παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας από το Κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους και το έργο τους.

Παρά τα ως άνω, επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή.»

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αντέδρασαν αμέσως και αφού ξεκαθάρισαν ότι δεν ενημερώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης για την θέση της Λίγκας, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με την τελευταία παράγραφο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκπροσώπησε τους «κιτρινόμαυρους» στο Δ.Σ. της Λίγκας εξέφρασε εντελώς διαφορετική θέση. Συγκεκριμένα ταυτίστηκε απόλυτα με την εισήγηση του Γιώργου Στρατου στο ξεκίνημα της συζήτησης, όταν ο πρόεδρος της Super League είπε «… στηρίζουμε την επιτροπή εξομάλυνσης, θα περιμένουμε το πόρισμα για την επίθεση στον Μπίκα αφού υπάρχει χρόνος μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούμε για το τι μέλλει γενεσθαι όταν θα ξέρουμε περι τίνος πρόκειται το συμβάν». Τότε πήρε το λόγο ο κ. Ασλανιδης και είπε: «Συμφωνώ απόλυτα με την εισήγηση του προέδρου». Στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να ενημερωθεί καν για ανακοίνωση με περιεχόμενο «αντίθεσης» ως προς την αναστολή.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνει υποχρεωμένη να πειθαρχήσει με τις αποφάσεις FIFA, UEFA και διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ περί των πρωταθλημάτων, θεωρεί ότι δύσκολα μπορεί να δει προκοπή το ποδόσφαιρο σε συνθήκες μαφιόζικων επιθέσεων και ελπίζει η Πολιτεία να διαλευκάνει γρήγορα όσα ανατριχιαστικά συμβαίνουν εις βάρος ανθρώπων και των οικογενειών τους ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και η ευνομία στο ποδόσφαιρο».