Ένα γκολ του Καραμάνου ήταν αρκετό για την Λαμία, ώστε να διακόψει το αήττητο σερί του τραγικού Απόλλωνα και να νικήσει δίκαια με 1-0, ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.

Ads

Δεύτερη σερί τραγική εμφάνιση του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από αυτή με τον Άρη το περασμένο Σάββατο, ήταν ακίνδυνος και δείχνει ότι περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα!

Τρία διαδοχικά ματς χωρίς ήττα για πρώτη φορά φέτος για την Λαμία, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να διαβάζει άριστα το παιχνίδι και να εξαφανίζει τα ατού της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Στους 10 βαθμούς πλέον η Λαμία, ξεπέρασε την ΑΕΛ και βρίσκεται στο -2 από τον Παναιτωλικό, παρέμεινε δέκατος με 18 βαθμούς ο Απόλλων Σμύρνης.

Ads

Διαβασμένη και άριστα στημένη ήταν η Λαμία από τον Μιχάλη Γρηγορίου. Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν μεσοεπιθετικά τους κυανόλευκους και να βγάλουν εκτός αγώνα τους Τσιλούλη, Ντάουντα, ενώ είχαν τις γραμμές τους κοντά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να παίξουν κάθετα, οδηγώντας το παιχνίδι τους στα πλάγια.

Στην πρώτη φάση του αγώνα (13΄) η Λαμία ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα, με τον Ντέλετιτς να εκτελεί το φάουλ, τον Χουχούμη να κάνει άθελα του κεφαλιά προς τα πίσω και να δίνει ουσιαστικά ασίστ στον Καραμάνο, ο οποίος «εκτέλεσε» εξ επαφής τον Βέρχουλστ για το 1-0.

Ο Απόλλων βρισκόταν για 11ο παιχνίδι φέτος πίσω στο σκορ και καλούνταν να βγάλει αντίδραση, έχοντας στο μυαλό του την ίδια ώρα πως στα προηγούμενα 10 είχε χάσει τα 9 και είχε κερδίσει μόλις το 1.

Οι Μπεντινέλι και Μαρκ Φερνάντεθ ήταν στον πάγκο και φαινόταν πως έλειπαν από την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία έπαιρνε μηδέν δημιουργικά και τα περίμενε όλα από κάποια ενέργεια του Τσιλούλη.

Αντέτζο και Τζανετόπουλος ήταν εξαιρετικοί , δεν έπαιρναν ρίσκα και περιόριζαν τις κατεβασιές των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τελείωσαν το ημίχρονο με μηδέν τελικές έναντι πέντε των γηπεδούχων.

Η Λαμία έδειξε αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο που είχε τον έλεγχο και έφτιαξε φάσεις. Στο 47′ οι Ντέλετιτς και Καραμάνος «έκρυψαν» την μπάλα, με τον πρώτο να κάνει τραγικό πλασέ από θέση τετ-α-τετ, ενώ ο ίδιος παίκτης άγγιξε το γκολ τρία λεπτά μετά με φοβερό σουτ εκτός περιοχής αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να τον σταματά.

Το ματς είχε χαλάσει, είχε πάει στη δύναμη και οι μονομαχίες έρχονταν η μία μετά την άλλη. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο ματς, έβλεπαν τα πάντα να τους πηγαίνουν στραβά, ενώ ούτε οι αλλαγές του Γιώργου Παράσχου βγήκαν, αφού Ιωαννίδης και Μπεντινέλι δεν βοήθησαν.

Αν κάποια ομάδα, πάντως, ήταν πιο κοντά στο γκολ αυτή ήταν η Λαμία, που έπαιζε στην κόντρα αλλά οι επιλογές των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν κακές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Στο 80′ ο Ντάουντα έκανε τραγική κεφαλιά και ενώ ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ενώ τρία λεπτά μετά ο Επασί έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Φερνάντεθ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ (46′ Βλάχος), Τζανδάρης (72′ Βασιλακάκης), Τιρόνε (72′ Μπιάρνασον), Καραμάνος (76′ Αραμπούλι), Ντέλετιτς (89′ Προβυδάκης), Ρόμανιτς

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Πράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς (46′ Φερνάντεθ), Χουχούμης (87′ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίγνκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (69′ Ιωαννίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (76′ Μπεντινέλι), Ντάουντα, Φατιόν

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Αϊναλής Θεόδωρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα