Υπερπολύτιμη νίκη στη μάχη για την παραμονή σημείωσε ο Ιωνικός, στο τελευταίο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής των playouts Super League, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ads

Το γκολ που έκρινε την γεμάτη ένταση αναμέτρηση, ήρθε με έναν τυχερό τρόπο για τους Νικαιώτες, καθώς ο Καρμόνα, άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 10ο λεπτό.

Έτσι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 21 βαθμούς προσπερνώντας τον Λεβαδειακό που έχει 19 πόντους.

Από την άλλη, οι Αρκάδες που παρέμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας των playoutsμε 28 βαθμούς, έχουν εντονότατα παράπονα από την διαιτητική τριάδα και τον διαιτητή Γκάμαρη, καθώς επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, ενώ αρκετά σφυρίγματα ήταν ανάποδα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν και για πέναλτι στη φάση του 64′ και στο μαρκάρισμα του Μύγα πάνω στον Μπαράλες που δόθηκε επιθετικό φάουλ.

Ads

Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό θα παίξει την προσεχή αγωνιστική ο Ιωνικός, το Λεβαδειακό στην Τρίπολη θα υποδεχτεί ο Αστέρας.

Η βαθμολογία

image

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Χουτεσιώτης βρέθηκε κάτω από την εστία, με τους, Βαλεριάνο, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Μύγας να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ βρέθηκαν οι Κάνιας και Σάκιτς, με τους Σεμπά και Μασάς στις δύο πτέρυγες και τον Φαντιγκά σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζης.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε και εκείνος το 4-2-3-1. Στην εστία βρέθηκε μετά από καιρό ο Τσιφτσής, με τους Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο και Τασουλή να αποτελούν την ανασταλτική γραμμή. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Σανταφέ και Αλάγκμπε, με τους Ριέρα Σίτο και Μπερτόγλιο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα, με τον Μπαράλες στην «αιχμή» του δόρατος.

Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ιωνικού με πυροτεχνήματα και καπνογόνα, φαίνεται πως έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Τασουλή να απομακρύνει σωτήρια πάνω στην γραμμή την γυριστή κεφαλιά του Μάντζη.

Έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στο 1/3 του γηπέδου και πιέζοντας με συχνότητα την άμυνα των Αρκάδων, ο Ιωνικός απείλησε εκ νέου στο 8ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Μασάς έπειτα από τακουνάκι του Φαντιγκά.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την ανωτερότητά τους, με έναν μάλλον τυχερό και ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων Καρμόνα, έκανε το «τσαφ» στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Μύγα από τα αριστερά κι έτσι γράφτηκε το 1-0.

Το γκολ φαίνεται πως «αφύπνισε» τον νωχελικό στα πρώτα λεπτά, Αστέρα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να ανεβάζει αμέσως τις γραμμές της. Στο 13’, καταγράφηκε η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων με το άστοχο σουτ του Αλάγκμπε , οι οποίοι πάντως δυσκολευόντουσαν να βγουν με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Χουτεσιώτη.

Στο 22’, ο Σεμπά λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν μετά από ωραία ντρίπλα, πάτησε περιοχή, με τον Τασουλή να διώχνει πριν προλάβει ο Βραζιλιάνος να εκτελέσει. Επτά λεπτά μετά, ο Μάντζης έπιασε ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Τσιφτσή σε μία δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ιωνικό να διαχειρίζεται σωστά το ματς.

Παρόμοιο το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Νικαιώτες να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, επιβάλλοντας το δικό τους τέμπο και φέρνοντας το παιχνίδι στα δικά τους «θέλω». Μετά από ένα νωθρό πρώτο τέταρτο στην επανάληψη, η πρώτη φάση άνηκε στους γηπεδούχους με το πλασέ του Μάντζη από τη μεγάλη περιοχή να βρίσκει στον Καρμόνα στο 55’.

Δύο λεπτά αργότερα, ο 31χρονος φορ απείλησε εκ νέου με αδύναμη κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει τον Τσιφτσή.

Στο 64′, ο Αστέρας Τρίπολης φωνάζει για πέναλτι πάνω στον Μπαράλες από μαρκάρισμα του Μύγα, με τον αμυντικό του Ιωνικού να πέφτει άτσαλα στην πλάτη του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Ο  διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στη συγκεκριμένη φάση, με το VAR να μην καλεί τον διαιτητή να ελέγξει την φάση.

Από εκεί και έπειτα ο Αστέρας ουσιαστικά απείλησε μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χωρίς όμως να βρει το γκολ της ισοφάρισης, στις ευκαιρίες που έφτιαξε με τους Μπαράλες και Ιγκλέσιας.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (92’ Μπουενά), Σάκιτς, Κάνιας, Μασάς (86’ Γούλερι), Φαντιγκά (78’ Σόουζα), Σεμπά, Μάντζης (90’ Ελευθεριάδης)

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο (67’ Τζουκάνοβιτς),Τασουλής, Αλάγκμπε (73’ Ιγκλέσιθας), Σανταφέ (67’ Τιλικα), Ριέρα (53’ Μπαρτόλο), Σίτο (73’ Ντεμιντένκο), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ματσούκας Μιχαήλ (Αιτ/νιας)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)