Νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής στην πρώτη κατηγορία, έδωσε η μεγάλη νίκη 2-0 του Ιωνικού επί της Λαμίας στο “Αθανάσιος Διάκος” , στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής.

Ads

Η ομάδα της Νίκαιας πήρε την πρώτη νίκη στο 2023 και δεύτερη συνολικά στη φετινή σεζόν, μετά τις 5 Νοέμβρη, όταν είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και πάλι εκτός έδρας, εκείνη τη φορά επί του ΟΦΗ, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο, που είναι διπλά σημαντική, καθώς επετεύχθη επί ανταγωνιστή στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.
 
Να σημειωθεί ότι προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Βέργος έπεσε στο έδαφος λόγω ζάλης. Μόλις σηκώθηκε, μεταφέρθηκε αμέσως στο ασθενοφόρο, με τα νεότερα νέα να είναι ευτυχώς καθησυχαστικά. Συγκεκριμένα, η νευρολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε βγήκε καθαρή. Παράλληλα, δεν ζαλίζεται, θυμάται πράγματα, ενώ θα υποβληθεί και σε περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης.
 
Προβλήματα και για τους φιλοξενούμενους, με τους Γούλερι (τραυματίστηκε στον έσω πλάγιο σύνδεσμο) και Φαντιγκά να γίνονται αναγκαστική αλλαγή και τον Σεμπά να συνεχίζει με ένεση, ύστερα από χτύπημα στη μέση.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ιωνικός ανέβηκε στους 11 και πλησίασε τον Λεβαδειακό που έχει 13, αλλά και τη Λαμία που έχει 12 βαθμούς.

Τον Άρη θα υποδεχτεί ο Ιωνικός την επόμενη αγωνιστική, στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό θα παίξει η Λαμία.

Ads

Ο Σάββας Παντελίδης διατήρησε το 4-2-3-1 για τη Λαμία. Στην εστία ήταν ο Σαράνοφ, με τον Βασιλαντωνόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αμπαντά στο αριστερό. Δίδυμο στα στόπερ οι Τζανετόπουλος και Πάβλοβετς, με τους Μπεχαράνο και Σλίβκα να συνθέτουν το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Νούνιες, με τον Μαρτίνεθ να βρίσκεται στο δεξί άκρο και τον Ρόμανιτς στο αριστερό. Στην κορυφή ο Βέργος.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον Ιωνικό -σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι- με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, με τους Μύγα και Βαλεριάνο στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα και τους Τσιγκρίνσκι και Ρομαό στο κέντρο αυτής. Τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Κάνιας σε θέση «6» έχοντας τους Σάκιτς και Φαντιγκά μπροστά του. Στα δύο «φτερά» της επίθεσης άρχισαν οι Γούλερι και Σεμπά, με τον Μάντζη στην κορυφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες. Η Λαμία έγινε πιο απειλητική μετά το δέκατο λεπτό, έχοντας κάποιες τελικές προσπάθειες.

Οι πιο σημαντικές φάσεις ήταν του Ρόμανιτς στο 12ο λεπτό, ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Μαρτίνεθ με σουτ περίπου από το ίδιο σημείο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς καν να έχουν τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Σάκιτς έκανε γλυκιά εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά στο 19ο λεπτό και ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Η Λαμία που ήταν ανώτερη και προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως ο Ιωνικός ήταν αυτός που βρήκε το γκολ με απίθανο τέρμα του Βαλεριάνου στο 44΄. Ο Έλληνας μπακ πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με απίθανη ψιλοκρεμαστή σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σαράνοφ, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα (0-2).

Στο δεύτερο μέρος έγιναν ελάχιστα αξιοσημείωτα πράγματα στο παιχνίδι. Η Λαμία πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ του Χουτεσιώτη, ενώ ο Ιωνικός αμυνόταν εξαιρετικά και υπερασπίστηκε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Ενδεικτικό είναι ότι η πιο αξιοσημείωτη τελική των γηπεδούχων ήταν η δύσκολη κεφαλιά του Μανούσου στο 76′, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας  του Ιωνικού δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Η τελευταία τελική των γηπεδούχων ήταν στο 90+4′, όταν η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι πέρασε άουτ.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (73′ λ.τ. Σιμόν), Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55′ Στάνκο), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (73′ Τσιλούλης), Νούνιες (55′ Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς, Βέργος (45’+1′ λ.τ. Μανούσος)

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς (90’+2′ Τσίμπσαχ), Κάνιας, Φαντιγκά, Γούλερι (46′ λ.τ. Καμπράλ), Σεμπά (77′ Αντούνες), Μάντζης

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
VAR: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)