Εκεί που ο Ιωνικός παράπαιε και ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση της κατάταξης, η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο άλλαξε άρδην την κατάσταση και η ομάδα της Νίκαιας επικρατώντας σήμερα του Άρη με 1-0, για την 21η αγωνιστική της Super League 1, σημείωσε δεύτερη διαδοχική νίκη, ξεφεύγοντας (προσωρινά 😉 από τον πάτο της βαθμολογίας.

Ads

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λοβέρα στο 61ο λεπτ, έφερε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για τους Νικαιώτες, που θα παίξει κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννινα την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο Άρης που υπέστη την πέμπτη του  ήττα στα έξι τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό.

Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ξανά ο Μιχάλης Γρηγορίου, που είχε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα και τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο στα μετόπισθεν. Στα χαφ επιλέχτηκαν Κάνιας, Φαντιγκά και Σάκιτς, με Σεμπά-Λοβέρα στα άκρα και Μάντζη μπροστά.

Με 4-3-3 και ο Άλαν Πάρντιου, με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο οι Ντουκουρέ, Νταμπό και Νταρίντα, με Ιτούρμπε και… Μαζικού στα άκρα και τον Γκρέι μοναδικό προωθημένο.

Ads

Λιγοστές οι καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 9’ να μην προβληματίζει ιδιαίτερα τον Χουτεσιώτη, που μπλόκαρε εύκολα. Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού είχε απάντηση και στο μακρινό σουτ του Ιτούρμπε δέκα λεπτά αργότερα, ενώ στο 23’ είχαμε τη σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους.

Ο Γκρέι βρήκε με τρομερή πάσα τον Οντουμπάτζο, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έπιασε το διαγώνιος σουτ γλιστρώντας, ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ, με διαιτητή και επόπτη να μην αντιλαμβάνονται την επαφή και να δίνουν άουτ.

Μία ακόμη μακρινή προσπάθεια, από τον Νταρίντα αυτή τη φορά, βρήκε τον Χουτεσιώτη σε ετοιμότητα (30’), με τον Μάντζη να μπαίνει απειλητικά την περιοχή του Άρη τρία λεπτά αργότερα αλλά να κλείνεται πριν εκτελέσει.

Μία ωραία μπαλιά του Γκαρσία που πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους Γκρέι-Ιτούρμπε στο 45’ αποτέλεσε την τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να ζητούν δευτερόλεπτα αργότερα πέναλτι για χέρι του Πίρσμαν σε προσπάθεια του Σεμπά αλλά να μην φαίνεται πως υπήρχε κάτι.

Το χαμηλό τέμπο συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με ένα άστοχο σουτ του Μάντζη στο 48’ να αποτελεί την πρώτη αξιόλογη φάση. Εντέλει, έντεκα λεπτά αργότερα το ματς άναψε.

Ο Κουέστα ανέτρεψε σε τετ α τετ τον Σεμπά και παραχώρησε πέναλτι, με τον Λοβέρα να ευστοχεί για το 1-0 στο 61′ και να αναγκάζει τους «κίτρινους» να επιτεθούν μαζικά.

Στο 64’, ο Ρομαό απομάκρυνε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή μετά από κεφαλιά του Φαμπιάνο, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα ο Γκρέι βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οντουμπάτζο (70’) και Νταρίντα (73’) σούταραν αρκετά άστοχα, με τον Σεμπά να απαντά από πλευράς Ιωνικού με μακρινό σουτ που μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Κουέστα στο 77′.

Από εκεί και πέρα, ο Γρηγορίου θωράκισε την άμυνά του με τρεις στόπερ, με το παντελώς άστοχο σουτ του Ρουπ στο 89′ να αποτελεί την τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (85’ Μπουενά), Φαντιγκά (85’ Καμπράλ), Σεμπά (90+3’ Μασάς), Λοβέρα (70’ Αντούνες), Μάντζης (70’ Μάνος)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (78’ Καμάτσο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ (11’ Γκαρσία), Νταμπό (78’ Εμπακατά), Μαζικού (66’ Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78’ Ρουπ), Γκρέι

Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας), Τζιουβάρας Θεόδωρος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Ματσούκας Μιχαήλ (Αιτ/νιας)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)