Οριστικό τέλος στα σενάρια για αναδιάρθρωση στην Super League1, μετά την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και τον ορισμό των μπαράζ.
Το καταπληκτικό είναι ότι μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση για 15 ομάδες στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, η οποία απορρίφτηκε αφού δεν συγκέντρωσε το 75% των ψήφων,  καθώς μόνο έτσι βάσει του νόμου, μπορεί να αλλάξει μία προκήρυξη πρωταθλήματος.

Ads

Συγκεκριμένα, οι ψήφοι ήταν 9-8 υπέρ του να μείνει η Ξάνθη στην κατηγορία και να ανέβει την ίδια ώρα και ο Απόλλων Σμύρνης, ωστόσο από τη στιγμή που δεν συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενοι ψήφοι δεν κατάφερε και η εν λόγω πρόταση να περάσει!

Κάπως έτσι, θα υπάρξουν διπλοί αγώνες μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, με το πρώτο παιχνίδι να ορίζεται για τις 22 Αυγούστου και το δεύτερο στις 29 του ίδιου μήνα, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Super League 1 τη νέα σεζόν.

Τα σενάρια, λοιπόν, περί αναδιάρθρωσης στην πρώτη κατηγορία και αύξησης των ομάδων πάνε περίπατο και θα παραμείνουν 14 ομάδες. Βέβαια, απομένει να δούμε το πώς, δηλαδή τι ρόστερ θα έχουν οι δυο αντίπαλοι. Επισημαίνεται ότι η Ξάνθη για τις 21 Αυγούστου έχει προκηρύξει Γενική Συνέλευση των μετόχων της με θέμα της εκκαθάριση της ΠΑΕ, εάν δεν έχει βρεθεί αγοραστής. Δηλαδή μπορεί να μην υφίσταται!

Ads

Κατά τα λοιπά η ΕΠΟ επιμένει στην διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, δημοσιεύοντας σήμερα δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για διφημιστικές πινακίδες ( Led )  και διαφημιστικό χρόνο.

Τέλος στο σημερινό Δ.Σ. της Super League2, δεν πέρασε η πρόταση για ενοποίηση της Super League 2 και της Football League. Συγκεκριμένα, η πρόταση για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος σε δύο ομίλους των 16 ομάδων τέθηκε σε ψηφοφορία, με 10 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ και πέντε κατά, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία (3/4).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League2:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Μένει να δούμε τις αντιδράσεις των ομάδων μετά από τις σημερινές εξελίξεις, ειδικά στη δεύτερη και τρίτη επαγγελματική κατηγορία. Ήδη έχει διαρρεύσει πως οι 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής δεν θα κατέβουν μετά τις εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης.