Νέα διάσταση στον όρο «σκληρό μαρκάρισμα» έδωσε ένας αμυντικός από την Αργεντινή, σε αγώνα ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου της χώρας, χρησιμοποιώντας βελόνες εναντίον των αντίπαλων επιθετικών.

Ο αμυντικός Φεντερίκο Αλέντε της Σπορτ Πασίφικο, που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία της Αργεντινής χρησιμοποίησε βελόνες για να μαρκάρει τους επιθετικούς της Εστουδιάντες Λα Πλάτα, μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας του.

Μάλιστα, εκ του αποτελέσματος, η τακτική του Αλέντε φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς η ομάδα του έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας την Εστουδιάντες με 3-2, για να την αποκλείσει από τον θεσμό του Κυπέλλου την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αλέντε αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα «δεν σταμάτησα να τρυπώ τους αντιπάλους μου με μία βελόνα», καθώς -όπως υποστήριξε - «πρέπει να παίξεις βρώμικα για να κερδίσεις ομάδες σαν την Εστουδιάντες».

«Ξέρουμε ότι στους ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας δεν αρέσουν οι καθυστερήσεις και το σκληρό και βρώμικο παιχνίδι. Άρα αυτό έπρεπε να κάνουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι για τους έξυπνους», συμπλήρωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Vorterix Radio την περασμένη Τρίτη, ενώ παραδέχθηκε ότι ορισμένοι από τους αντιπάλους του, πρέπει να τον μισούν.
Ο Αλέντε χρησιμοποιούσε τις βελόνες όταν ο διαιτητής είχε αλλού στραμμένη την προσοχή του, με αποτέλεσμα - και παρά τα παράπονα των παικτών της Εστουδιάντες - ο αμυντικός από την Αργεντινή να συνεχίσει απρόσκοπτα το παιχνίδι του.

Πάντως, αν και οι ποδοσφαιριστές της Σπορτ Πασίφικο γνώρισαν υποδοχή ηρώων, κατά την επιστροφή τους από το Μπουένος Άιρες στο Χενεράλ Αλβεάρ, στη δυτική Αργεντινή, ο πρόεδρος του συλλόγου Έκτορ Μονκάδα εμφανίστηκε εντελώς δυσαρεστημένος από τις αποκαλύψεις του παίκτη του, δηλώνοντας ότι θα τον αποβάλει από την ομάδα.