Ο αλλαγμένος ελέω 4-3-3 ΠΑΟΚ πέρασε με σπουδαίο διπλό με 3-1 από τα Γιάννινα και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του στη δεύτερη θέση. Δύο γκολ ο σούπερ Σάλπι, πανέμορφο τέρμα ο Κλάους. Μείωσε με βολίδα ο Ίλιτς.

Ads

 

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο “Δικέφαλος” επικράτησε με 3-1 στους Ζωσιμάδες του ΠΑΣ Γιάννενα και εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας, πλέον, προβάδισμα έξι βαθμών από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.
 

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Κειτά (60′ Βίλα), Τσουκαλάς, Οικονόμου (77′ Ντάσιος), Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Ιλιτς, Κοροβέσης (87′ Νικλητσιώτης)
ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Βιβιάν, Κουμάλο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82′ Ρομπέρ), Λόρενς (77′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89′ Κίτσιου), Αθανασιάδης
 

Ads

Το ματς

Ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα και απείλησε πρώτος, αρχικά με κεφαλιά του Μιχαήλ και δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Γεωργίου. Οσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ισορροπούσε, χωρίς, πάντως, να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 15′, ωστόσο, ο Λίνο επιχείρησε να βγάλει τετ α τετ τον Αθανασιάδη, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και μπλόκαρε ο Φεγκρούς, ενώ στο 18′ και πάλι με εκφραστή τον Λίνο, ο ΠΑΟΚ έφτιαξε φάση, όταν ο Βραζιλιάνος σέντραρε και ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στην συγκεκριμένη φάση δόθηκε έμμεσο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από την κερκίδα, αφού ο Παππάς υπέδειξε ότι η μπάλα πήγε στα χέρια του Φεγκρούς μετά από παρέμβαση του Τσουκαλά. Το εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης, βάζοντας τον “Δικέφαλο” σε θέση οδηγού.

Το… τελείωσε ο Κλάους

Στο μεσοδιάστημα ο ρυθμός έπεσε, μέχρι το 32′ που ο Κάτσε έβγαλε τον Κλάους απέναντι από τον Φεγκρούς, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ δεν αστόχησε και με εξαιρετικό πλασέ έκανε τον “Δικέφαλο” απόλυτο αφεντικό του ματς. Ο ΠΑΣ, ωστόσο, λίγο έλειψε στο 35′ να μειώσει, σε πρώτη φάση με τον Κολοβέση, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο αργότερα με σουτ του Ιλιτς που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Χτύπησε για δεύτερη φορά ο “Σάλπι”

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές στις δύο ενδεκάδες και τον ΠΑΣ να έχει ανούσια κατοχή. Στο 57′ ήρθε η πρώτη υποψία φάσης, όταν’ ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ ο Κουμάλο έβαλε την κοντινή προβολή, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Φεγκρούς. Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ χτύπησε για τρίτη φορά και στην ουσία έβαλε τέλος στην αγωνία για τον νικητή του αγώνα. Ο Λόρενς σέντραρε, ο Κλάους έπιασε το πρώτο -χλιαρό- σουτ, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντρά έγραψε το 0-3. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν τα παράτησαν και στο 76′ μετά από γύρισμα του Τσουκαλά, ο Ιλιτς με συρτό “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο μειώνοντας σε 1-3.

Το κλειδί

Ο Σαλπιγγίδης που κατάπιε αρκετά χιλιόμετρα, ενώ σκόραρε και δύο από τα τρία τέρματα του ΠΑΟΚ

Η απογοήτευση

Η άμυνα του ΠΑΣ που σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζε να είναι στα… χαμένα

 

Πηγή: sport24.gr