Συνεχίζεται το μπάχαλο με την κυβερνητική τροπολογία – σκάνδαλο για την πολυιδιοκτησία, με την UEFA να δηλώνει αρνητική στην αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν.

Ads

Συγκεκριμένα, από τη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Ελβετία προκύπτουν δύο πράγματα, σύμφωνα με όσα διάρρεουν από την Ομοσπονδία.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν είναι θετική στην αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα μεσούσης της σεζόν παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και κυβερνητικές επαφές, με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νιόν, τις προηγούμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει και τις αρχικές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει ουσία και ισχύ η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κι αυτό διότι δεν προβλέπεται καταστατικά να αλλάξει ο ΠΚ στη μέση της χρονιάς.

Ads

Η UEFA θέλοντας να αποφύγει δεδικασμένο με απρόβλεπτες συνέπειες δε δέχεται να πέρασει τη δεδομένη στιγμή η τροπολογία που αντικαθιστά την ποινή υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας. Αυτή θα περάσει το καλοκαίρι στην ΓΣ της ΕΠΟ.

Συνεπώς με την τροπολογία να μην έχει ισχύ, τα όργανα του ποδοσφαίρου θα δικάσουν την υπόθεση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη με βάση τον πειθαρχικό κώδικα στον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει η ποινή υποβιβασμού εφόσον κρίνουν την ενοχή των ΠΑΕ.

Επιπλέον, από το ραντεβού του Γραμμένου με τον Τσέφεριν ξεκαθαρίστηκε ότι το σενάριο για προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει. Κάτι που σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα πάει με διοίκηση Γραμμένου μέχρι τις εκλογές του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του προέδρου της UEFA στην Αθήνα το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που για την ώρα μένουν στον «πάγο».