Δικαιούταν τη νίκη ο Ολυμπιακός μέσα στο Καζακστάν, ειδικά στο β’ ημίχρονο, όμως έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League. Οι γηπεδούχοι, που διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους, προηγήθηκαν στο 8′ με τον Ντεσπότοβιτς και οι «ερυθρόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς πολλούς βασικούς, ισοφάρισαν στο 30′ με τον Σεμπά.

Ads

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν νωρίς με κόρνερ στο 4′ και καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, όμως η Αστάνα «απάντησε» αμέσως και με γκολ. Στο 8′ ο Τουμάσι έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντεσπότοβιτς κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο κινητικοί, είχαν ρυθμό και χτυπούσαν με ταχύτητα από τα άκρα και κυρίως από τη μεριά του Ρέτσου, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο στο 21′ ο Ολυμπιακός βρήκε κενό, αλλά ο Καρντόσο από εξαιρετική θέση και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και στο 30′ κατάφερε να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Σεμπά, μετά από σέντρα του Μανθάτη. Από εκείνη τη στιγμή η Αστάνα έχασε τον ρυθμό της και το ματς ισορρόπησε.

Με δύο κεφαλιές από κάθε πλευρά ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Στο 50′ η κεφαλιά του Μποτία πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 56′ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Καμπανάνγκα είχε την ίδια τύχη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο β’ ημίχρονο και πολύ πιο απειλητικός. Στο 70′ ο νεοεισελθών και ορεξάτος Ελιουνούσι επιχείρησε καταμέτωπο επίθεση και σούταρε για να αποκρούσει ο Έριτς, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα εξουδετέρωσε στη γωνία το μονοκόμματο σουτ του Νορβηγού μεσοεπιθετικού και στο 85′ «απογειώθηκε» και απέκρουσε τον «κεραυνό» του Μάρτινς, με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι. 

Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε δίπλα απότ ο δοκάρι κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα, που τον φέρνει πιο κοντά στην επόμενη φάση και την Αστάνα να μην έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης.

Ads

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τουμάσι, Λογκβινένκο – Μπουχαλάκης
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93′ Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81′ Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91′ Ανδρούτσος), Μανθάτης (64′ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο. 

Πάουλο Μπέντο: «Το 1-1 δεν αντανακλά την εικόνα του αγώνα»

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του αλλά όχι από το αποτέλεσμα, ήταν μετά το τέλος του αγώνα με την Αστάνα ο Πάουλο Μπέντο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δείξαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε ευκαιρίες. Όμως μας έλλειψε η αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και ένα ποσοστό τύχης. Από την προσπάθεια των παικτών και την γενική εικόνα είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά από το αποτέλεσμα όχι. Και αυτό γιατί το 1-1 δεν αντανακλά την εικόνα του ματς. Στην πιο μεγάλη διάρκειά του αγώνα ήμασταν καλύτεροι».

Από τη δική του μεριά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είπε: «Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δέκα λεπτά των δύο ημιχρόνων, εμείς ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε φάσεις και ήμασταν λίγο άτυχοι στο τέλος που δεν πήραμε τη νίκη. Εγώ δουλεύω καθημερινά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

Και για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πρόσθεσε: «Το περιμένουμε πως και πως για να διεκδικήσουμε τη νίκη και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ