Η καλή αγωνιστική απ’ την αρχή φαίνεται… Και όταν στο ξεκίνημα της 4ης στροφής στην Premier League μπαίνουν τέσσερα γκολ, πάει να πει ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη.

Ads

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο και πάντα τα πολλά γκολ, γιατί π.χ. στο παιχνίδι Λιντς-Σίτι μπορεί να είχαμε ισοπαλία με 1-1, ωστόσο το θέαμα ήταν καταπληκτικό.

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 4-0

Εντυπωσιακή επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι, που επιβλήθηκε 4-0 της Κρίσταλ Πάλας.

Ads

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ξέχασε τον αποκλεισμό από την Τότεναμ, αλλά και τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που έμεινε χωρίς νίκη.

Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε στο 50’ ο Τσίλγουελ, στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα των «μπλε» στην Premier League, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Πάλας.

Στο 66’ ο ίδιος έβγαλε την ασίστ στον Ζούμα, ο οποίος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα στο 66’.

Η συνέχεια γράφτηκε από την άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο στο 78’ ευστόχησε σε πέναλτι που έκανε ο Μίτσελ, ενώ ο διαιτητής καταλόγισε νέο πέναλτι στο 82’ σε φάουλ του Σακό, που εκτέλεσε ξανά ο Βραζιλιάνος.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ

Έβερτον-Μπράιτον 4-2

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβλήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και της Μπράιτον, επικρατώντας 4-2, έφτασε στο «4 στα 4», έχοντας 12 γκολ στο ενεργητικό της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «ζαχαρωτά» ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός που θυμίζει τον παικταρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αποδεικνύεται η μεταγραφή του καλοκαιριού στην Premier League, σκοράροντας δύο γκολ και προσφέροντας και μία ασίστ.

Στο 16’ ο Κάλβερτ-Λιούιν σκόραρε σε ακόμα ένα ματς, με την Μπράιτον να ισοφαρίζει στο 41’ με τον Μοπέ. Ωστόσο, η Έβερτον έδειξε ασταμάτητη… Έπειτα από φάουλ του Χάμες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μίνα με κεφαλιά έβαλε όλη την Μπράιτον στα δίχτυα, διαμορφώντας το 2-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν υπόθεση Ροντρίγκες, καθώς στο 52’ και στο 70’ πέτυχε τα γκολ του στο ματς, διαμορφώνοντας το 4-1, με τον Μπισουμά να διαμορφώνει το τελικό σκορ με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι πρόσφεραν μια εκπληκτική παράσταση ποδοσφαίρου, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 1-1.

Στην περίπτωση της αναμέτρησης της Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα και τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η φράση «νίκησε το ποδόσφαιρο» αποτελεί ότι πιο αντιπροσωπευτικό για όσα συνέβησαν στο «Έλαντ Ρόουντ».

Οι δύο ομάδες έμειναν τελικά στο 1-1 σε ένα ματς που μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα γκολ και ενδεχομένως έναν νικητή, αλλά η ισοπαλία αποτελεί το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17’, δείχνοντας ότι οι «πολίτες» θα μπορέσουν να φύγουν με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» από την έδρα της Λιντς.

Ωστόσο, οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν παράτησαν το παιχνίδι –και γιατί να το κάνουν άλλωστε- και αφού έχασαν ευκαιρίες, βρήκαν τη λύση στο 59’, όταν ο Έντερσον έκανε μια εντελώς άστοχη έξοδο και ο Ροντρίγκο Μορένο από κοντά και σε ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο υπόλοιπο του ματς, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, χωρίς άσκοπες διακοπές με “φανταστικούς τραυματισμούς”, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για το γκολ που πιθανότατα θα έδινε τη νίκη, αλλά τελικά το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 3-1

Επιστροφή στις νίκες για τη Νιούκαστλ! Η ομάδα του Στιβ Μπρους δυσκολεύτηκε αρκετά, αγχώθηκε ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τελικά επιβλήθηκε της σκληροτράχηλης Μπέρνλι με 3-1.

Το σκορ άνοιξε ο Σεντ-Μαξιμέν στο 14’ και ενώ φαινόταν ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς, η Μπέρνλι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 61’ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Γουέστγουντ.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση και μάλιστα διπλή από τον Γουίλσον. Ο πρώην φορ της Μπόρνμουθ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του στο 65’ και στο 77’ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ

Αναλυτικά, η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 3/10

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 4-0
(50’ Τσίλγουελ, 66’ Ζούμα, 78’ πεν. 82’ πεν. Zορτζίνιο)

Έβερτον-Μπράιτον 4-2
(16’ Κάλβερτ-Λιούιν, 45’+2’ Μίνα, 52’, 70’ Ροντρίγκες – 42’ Μοπέ, 90’+2’ Μπισουμά)

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(59’ Ρ. Μορένο – 17’ Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 3-1
(14’ Σεντ-Μαξιμέν, 65’, 77’ πεν. Γουίλσον – 61’ Γουέστγουντ)

Κυριακή 4/10

Λέστερ-Γουέστ Χαμ (14:00)
Σαουθάμπτον-Γουεστ Μπρομ (14:00)
Άρσεναλ-Σέφιλντ (16:00)
Γουλβς-Φούλαμ (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάτεντ-Τότεναμ (18:30)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (21:15)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Σάββατο 17/10

Έβερτον-Λίβερπουλ (14:30)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (17:00)
Λέστερ-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάτεντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ
Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 18/10

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον (16:00)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:30)

Δευτέρα 19/10

Λιντς-Γουλβς (22:00)