Κατ’ αρχήν ο Ολυμπιακός μετά την δύσκολη χθεσινή νίκη του επί του Όφη με 2 – 1, κατάκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα ( το 45 του ), ότι και να συμβεί στο CAS, στην εκδίκαση της υπόθεσης για την αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ ( εμπλοκή του στο ιδιοκτησιακό καθεστώς   της Ξάνθης ). Πλέον οι ερυθρόλευκοι εστιάζουν στην διατήρηση του αήττητου, θέλοντας να γίνουν η 3η ομάδα στην Ελλάδα που θα το καταφέρει ( Ο ΠΑΟ το 63 – 64 και ο ΠΑΟΚ το 18 -19 είναι οι μόνες ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι ).

Ads

Είναι αλήθεια πως όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού το θέλει πολύ, που σημαίνει ότι στη συνέχεια των play-off και έως το τέλος τους, οι Πειραιώτες δεν θα είναι διόλου αδιάφοροι.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα με τον Όφη

Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0, έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην μάχη για την δεύτερη θέση, που προμηνύεται συναρπαστική. Το κίνητρο τεράστιο, με δεδομένο ότι ο δεύτερος της τελικής κατάταξης, θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Uefa Champions League.

Η ένωση έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, γιατί αφ’ ενός αντέδρασε μετά την ήττα της στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό και πήρε μεγάλη νίκη με απόλυτα πειστική εμφάνιση, αφ’ ετέρου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης  στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά έχει πλέον να αντιμετωπίσει, εκτός απ’ τα αγωνιστικά του θέματα,  την πίεση από οπαδούς ( λαϊκά δικαστήρια χθες βράδυ με οργή για παίχτες προπονητή ), από Ιβάν Σαββίδη που ήδη διοχετεύεται η είδηση ότι έρχεται οργισμένος, τοπικά οπαδικά μέσα κλπ.

Ads

Δείτε τους αγώνες που έχουν να δώσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ως το τέλος των play-off, λαμβάνοντας υπ’ όψιν  ότι το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ χθες ( Λιβάγια ), ουσιαστικά δίνει έναν βαθμό στην ΑΕΚ, διότι ο κανονισμός προβλέπει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν όλα τ’ αποτελέσματα που έχουν φέρει οι δυο ομάδες στο πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και play-off ). Μέχρι στιγμής έχουμε στην φετινή περίοδο, 2-2 στο ΟΑΚΑ, 1-0 ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια στην Τούμπα και 0-2 η ΑΕΚ χθες. 

6η αγωνιστική : ΟΦΗ – ΠΑΟΚ , ΑΡΗΣ – ΑΕΚ
7η αγωνιστική : ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΕΚ – ΟΦΗ
8η αγωνιστική : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, ΠΑΟ – ΑΕΚ
9η αγωνιστική : ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
10η αγωνιστική : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ

Tα καλύτερα στιγμιότυπα της χθεσινής νίκης της ΑΕΚ

Στη χθεσινή 5η αγωνιστική των play-off είχαμε επίσης την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού ( 2- 0 επί του Άρη) σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Επί της ουσίας αυτές οι δύο ομάδες μάλλον θα ήθελαν να τελείωνε όσο πιο σύντομα αυτή η διαδικασία, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους ( αποχωρήσεις παιχτών, λύσεις συμβολαίων και αναδιάταξη των ρόστερ. Ο Άρης εντονότερο αφού χθες κατέβηκε με 14 παίχτες, κάποιοι δε εξ’ αυτών έχουν 20ήμερα συμβόλαια ). Άλλωστε είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει κάτι από βαθμολογικής άποψης ως το τέλος. Ο Πάο θα είναι τέταρτος, ο Άρης πέμπτος και θα πάρουν τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά  εισιτήρια . Ο ΟΦΗ τέλος απ’ την αρχή απολαμβάνει χωρίς άγχος την συμμετοχή του.

Tα καλύτερα στιγμιότυπα του ΠΑΟ – ΑΡΗΣ 2 -0

Βαθμολογία

image

Επόμενη αγωνιστική των play-off και των play-out

image