Δολοφονική επίθεση από μια ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού δέχτηκε ένας άνδρας, που φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. 

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά το 74′ λεπτό. Οι δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του οπαδού του Παναθηναϊκού, πήδηξαν τα  πλεξιγκλάς από τη θύρα 7, βρέθηκαν στη διπλανή εξέδρα και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον άγρια.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έπεσε πάνω στις καρέκλες, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού συνέχιζαν να τον κυνηγούν και να τον χτυπούν με μανία. Τελικά, και αφού από θαύμα δεν δέχτηκε κάποιο μοιραίο χτύπημα, του βγαλαν την μπλούζα και τον πέταξαν στο γήπεδο.

Αμέσως μετά το περιστατικό ακολούθησαν συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ το υπόλοιπο γήπεδο αποδοκίμαζε τη συγκεκριμένη μερίδα οπαδών. Σημειώνεται πως αηδιασμένοι όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο και είδαν την άγρια επίθεση άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, πολύ πριν λήξει το παιχνίδι. 

Βασιλειάδης: Θα ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι του επεισοδίου

Ads

Ξεκάθαρος όσον αφορά το επεισόδιο στο Καραϊσκάκη ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, «δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Θα γίνουν οι ταυτοποιήσεις, αν δεν έχουν γίνει ήδη. Δεν μπορώ να πω κάτι επιπλέον. Είμαι πεπεισμένος ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Φαίνεται πάντως ότι αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν, έχουν προβληματιστεί για το θέμα της βίας».

Και κατέληξε: «Θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα κοιτάμε μόνο τα αθλητικά δρώμενα και τίποτε άλλο».

Σημειώνεται πως η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς με εντολή του υφυπουργού Βασιλειάδη ο φάκελος έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί.