Κατώτερος των περιστάσεων και των Ευρωπαϊκών του εμφανίσεων ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο, για την 6η (και τελευταία) αγωνιστική ομίλων του Europa League, με το αποτέλεσμα να μην του κοστίζει μετά το 1-1 της Φενέρμπαχτσε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αφού δεν μπορούσε ούτε να ανέβει αλλά ούτε και να πέσει από τη δεύτερη θέση

Ads

Μόνο ο Βατσλίκ διασώθηκε και κράτησε το σκορ μόνο στο 1-0, με τους ερυθρόλευκους να είναι ακίνδυνοι, να φτιάχνουν μηδαμινές καλές στιγμές στην αντίπαλη εστία και να βγάζουν πολλά προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Ο Μπαλικισά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μόλις στο 7’, με τους «ερυθρόλευκους» να μην βγάζουν αντίδραση σε κανένα διάστημα.

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

image

Ads

Τώρα πλέον ο Ολυμπιακός θα περιμένει την κλήρωση την Δευτέρα (13/12), για να μάθει τον αντίπαλό του  στα μπαράζ για την συνέχεια στο Europa League. Όλες οι πιθανές υποψήφιες ομάδες, οι τρίτες των ομίλων του Champions League δηλαδή, είναι (εκτός από την Σερίφ) μεγάλα κλαμπ και πολύ ισχυρές ομάδες.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

  • Λειψία
  • Πόρτο
  • Ντόρτμουντ
  • Σέριφ
  • Ζενίτ
  • Μπαρτσελόνα
  • Σεβίλλη
  • Αταλάντα

Η κλήρωση για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 14:00, στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αφού ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός.

Αν προκριθεί, η κλήρωση για τη φάση των 16 της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Μαρτίου.

Με 4-4-2 κατέβασε την Αντβέρπ ο Μπράιν Πρίσκε. Στην εστία ο Μπουτέζ, με τους Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ, Ντε Λετ στην άμυνα. Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικισά η τετράδα στα χαφ, με τους Μπένσον, Έγκεσταϊν στην επίθεση.

Με 4-3-4 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο τέρμα ο Βατσλίκ, με τους Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης στα χαφ, με του Ρόνι Λόπες, Ονιεκούρου να πλαισιώνουν τον Τικίνιο στην τριπλέτα της επίθεσης.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, αφού οι γηπεδούχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα επίθεση και το σουτ του Μπαλικισά βρήκε και στον Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βατσλίκ για το 1-0 στο 7’.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάση αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπολου πέρασε λίγο άουτ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα το σουτ του Εμβιλά μπλόκαρε ο Μπουτέζ. Η Αντβέρπ άγγιξε το 2-0 στο 22’ αλλά ο Βατσλίκ έβγαλε το τετ-α-τετ του Μπένσον, ενώ ο Μπατάιγ δεν βρήκε εστία στο 35’ και το 1-0 υπέρ των Βέλγων παρέμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο ρίχνοντας τους Μασούρα, Αγκιμπού, Ελ Αραμπί αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν κουρασμένοι και χωρίς νεύρο, δεν απειλούσαν και μάλιστα δέχονταν αρκετές φάσεις.

Παρόλα αυτά, ο Βατσλίκ με τρομερές επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και ήλπιζε πως οι συμπαίκτες του θα φτιάξουν κάποια ευκαιρία για να αποφύγουν την ήττα, χωρίς όμως αυτό να συμβεί ως το φινάλε του παιχνιδιού.

Αντβέρπ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λετ (58′ Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικισά (88′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Αραμπί).

Διαιτητής: Μάρκο Ντιμπέλο (Ιταλία)
Βοηθοί: Ντανιέλε Μπιντόνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)
4ος Διαιτητής: Ροζάριο Αμπίζο (Ιταλία)
VAR: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)
AVAR: Φάμπιο Μαρέσκα (Ιταλία)