Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε έτσι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία, με δύο αγωνιστικές να απομένουν. “Χρυσός” σκόρερ της αναμέτρησης στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ” ήταν ο αρχηγός των “πολιτών”, Βενσάν Κομπανί, με τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο 45’+1, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα.

Η Σίτι έτσι έπιασε την ManUtd στην κορυφή, αλλά έχει το πλεονέκτημα, καθώς στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, έχοντας +8 με δύο ματς να απομένουν (και τα μεταξύ τους ματς να μέτραγαν, η Σίτι έχει δύο νίκες, καθώς είχε επικρατήσει με 6-1 στο “Ολντ Τράφορντ” στον πρώτο γύρο).

Ads

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν λοιπόν η Σίτι παίζει με Νιούκαστλ (έξω) και με ΚΠΡ (μέσα) και αν πάρει δύο νίκες παίρνει και τον τίτλο (αν δεν καλυφθεί η διαφορά τερμάτων), ενώ η ManUtd παίζει με Σουόνσι (μέσα) και Σάντερλαντ (έξω).

Αν λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι τα καταφέρει, θα κατακτήσει το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, με τα δύο πρώτα να τα έχει πάρει το 1937 και το 1968.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το άγχος των γηπεδούχων και το γεμάτο κέντρο των φιλοξενούμενων έφερε ένα κακό ξεκίνημα στο ματς και την πρώτη καλή φάση στο 25′.

Ads

Αυτή ήταν για την Σίτι με το σουτ του Σέρχιο Αγκουέρο στην κίνηση μέσα από την περιοχή, μετά από κεφαλιά-πάσα του Τζόλεον Λέσκοτ, να περνά άουτ, ενώ άστοχο ήταν ξανά το κοντινό σουτ του Αργεντινού στο 36′.

Στο ίδιο λεπτό το κοντινό πλασέ του Σαμπαλέτα ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ντε Χέα, ενώ στο 42′ το άστοχο σουτ του Παρκ (ψηλά άουτ) ήταν η μόνη καλή στιγμή για την ManUtd στο πρώτο ημίχρονο.

Η Σίτι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό, Βενσάν Κομπανί, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα.

` από buitre9

Το δεύτερο ημίχρονο

Το σουτ του Σαμίρ Νασρί στο 58′ πέρασε άουτ, στην πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου μέρους, ενώ η επόμενη ήρθε στο 72′ με την μπάλα περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα από το δυνατό σουτ του Γιαγιά Τουρέ.

Το ματς έγινε ενδιαφέρον στο 76′, όταν μετά από φάουλ του Νάιτζελ ντε Γιονγκ (για αυτόν τον λόγο μπήκε στο ματς), ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο προπονητών, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον ένα να λέει στον άλλο πως… μιλάει πολύ (από τις χειρονομίες τουλάχιστον, γιατί δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε).

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 82′ ο Γιαγιά Τουρέ, με το αριστερό πλασέ του να περνά λίγο άουτ, το σουτ του Γκαέλ Κλισί απέκρουσε ο Ντε Χέα στο 88′, ενώ η ManUtd δεν έκανε ούτε μία κλασική ευκαιρία σε όλο το ματς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κομπανί, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Νταβίντ Σίλβα (82′ Μάικα Ρίτσαρντς), Νασρί (93′ Μίλνερ), Τέβες (68′ Νάιτζελ ντε Γιονγκ), Αγκουέρο
MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Ρίο Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς (78′ Βαλένσια), Γκιγκς, Παρκ Γι-Σουνγκ (58′ Γουέλμπεκ), Νανί (83′ Άσλεϊ Γιανγκ), Ρούνεϊ.