Ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της 38ης αγωνιστικής η φετινή Premier League, του πλουσιότερου, πιο ανταγωνιστικού και συναρπαστικού πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Ads

Το ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο στις ομάδες που διεκδικούσαν έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η κυπελλούχος Λέστερ ουσιαστικά αυτοκτόνησε, καθώς ήθελε το «δώρο» από τη βαθμολογικά αδιάφορη Άστον Βίλα, το πήρε, αλλά τελικά το πέταξε στα σκουπίδια.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι ηττήθηκε από την Άστον Βίλα με 2-1 στο «Βίλα Παρκ», ηττήθηκε επίσης εντός έδρας από την Τότεναμ με 4-2, τη στιγμή μάλιστα που μέχρι το 76’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1.

Με αυτόν τον τρόπο για δεύτερη σερί σεζόν, η Λέστερ έχασε τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τελευταία αγωνιστική και ως εκ τούτου, η τετράδα για το Champions League διαμορφώθηκε οριστικά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Ads

Επιπλέον η Τότεναμ πήρε το εισιτήριο για το Conference League, αφήνοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την Άρσεναλ, ενώ στο Europa League θα συμμετάσχουν Λέστερ και Γουέστ Χαμ.

Ο Αγουέρο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την φανέλα της Σίτι, έφτασε τα 184 τέρματα στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ σε γκολ με μία ομάδα! Ο νυν τεχνικός της Ντέρμπι Κάουντι θυμίζουμε, είχε σκοράρει 183 φορές με τη φανέλα της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ ήθελε νίκη για να είναι σίγουρα στους ομίλους του επόμενου Champions League και την κατέκτησε με 2-0 επί της  Κρίσταλ Πάλας, κάνοντας εντυπωσιακό φίνις με πέντε σερί νίκες.

Η Τσέλσι «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου έστω και με τα χίλια ζόρια και ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει.

Οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ τερμάτισαν τελικά στην 4η θέση της Premier League, εξασφαλίζοντας την έξοδό τους στα «αστέρια», όπερ σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League αντί για τον πρώτο και μάλιστα θα είναι στους ισχυρούς και στα playoffs -αρκεί να φτάσει, φυσικά, μέχρι εκεί.

Οι λιγοστές ελπίδες που είχε ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στο Europa League εξανεμίστηκαν μετά την είσοδο της Τσέλσι στην τετράδα της Premier League. Κι αυτό γιατί τέθηκε εκτός το σενάριο που μπορούσε να ανεβάσει μία διοργάνωση τους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα για να πάει στο Europa ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα έπρεπε να μείνει 5η η Τσέλσι αλλά να κατακτήσει το Champions League ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και να έχει νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Βιγιαρεάλ στο τελικό της Τετάρτης.

Έτσι τελικά κλείδωσε η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον Β’ προκριματικό γύρο του Europian Conference League, μαζί με ΑΕΚ και Άρη.

Τα αποτελέσματα της  τελευταίας (38ης) αγωνιστικής

Άρσεναλ-Μπράιτον 2-0
(49’, 60’ Πεπέ)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 2-1
(43’ Τραορέ, 52’ πεν. Ελ Γκάζι – 70’ Τσίλγουελ)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-0
(30’, 33’ Φορνάλς, 86’ Ράις)

Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(39’ Σεμέδο – 13’ Ελάνγκα, 45’+4’ πεν. Μάτα)

Λέστερ-Τότεναμ 2-4
(18’ πεν., 52’ πεν. Βάρντι – 41’ Κέιν, 76’ αυτ. Σμάιχελ, 87’, 90’+6’ Μπέιλ)

Λιντς-Γουέστ Μπρομ 3-1
(17’ Ροντρίγκο Μορένο, 42’ Φίλιπς, 79’ πεν. Μπάμφορντ – 90’ Ρόμπσον Κάνου)

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(36’, 74’ Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 5-0
(11’ Ντε Μπρόινε, 14’ Ζέσους, 53΄Φόντεν, 71’, 76’ Αγουέρο)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 1-0
(24’ ΜακΓκόλντρικ)

Φούλαμ-Νιούκαστλ 0-2
(23’ Γουίλοκ, 88’ πεν. Σερ)

Η τελική βαθμολογία

image

Ο τελικός πίνακας των σκόρερ

image