Σημαντική τελικά αποδείχτηκε η 10η αγωνιστική της Superleague1, που θα ολοκληρωθεί με το σημερινό παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Βόλος (19:30).

Ads

Η αρχική πρόβλεψη για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και τις θέσεις που δίνουν Ευρωπαϊκά εισιτήρια, φαίνεται να επαληθεύεται, αν και αφ΄ενός είναι νωρίς, αφ΄ετέρου το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας έχει συνηθίσει σε θεαματικές εκπλήξεις.

Κατ’ αρχήν οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), μετά τις ήττες που γνώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Champions και Europa League, αντέδρασαν με νίκες εντός, κάτι που δείχνει την θεαματική διαφορά επιπέδου, βαθμού δυσκολίας και ανταγωνιστικότητας, των ομάδων που συμμετέχουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, από τα  ξένα club.

Ο Ολυμπιακός νίκησε απόλυτα δίκαια τον Άρη στο ματς των πρωτοπόρων, συνεχίζει δίχως απώλειες και πλέον είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ads

Όσο περνάει ο καιρός και ενσωματώνονται τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού στους ερυθρόλευκους, τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο του Πέδρο Μαρτίνς, τουλάχιστον με βάση αυτά που έχουμε δει ως τώρα, από το βαθύ και ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σχετικά εύκολα από την Λαμία, είναι δεύτερος (με ματς περισσότερο) και δείχνει και αυτός πως έχει λύσεις, αφού ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε αλλαγές στην εντεκάδα και παίρνει σημαντική βοήθεια από τον πάγκο.

Όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έτσι και στον δικέφαλο του Βορρά, η πληθώρα καλών παικτών θα παίξει αποφασιστικό ρόλο για την συνέχεια και την διεκδίκηση του τίτλου, ανεξάρτητα με το αν θα προχωρήσει ή όχι στο Europa League.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που χρειαζόταν περισσότερο από όλους την νίκη μετά το στραπάτσο από την Ζόρια την προηγούμενη Πέμπτη. Τελικά όχι μόνο νίκησε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες, όχι μόνο έσπασε το αήττητο της έδρας του Αστέρα Τρίπολης, αλλά το έκανε παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, κάτι που διαχρονικά θέλουν και απαιτούν οι φίλοι της.

Είναι μάλλον βέβαιο ότι αυτές οι τρεις ομάδες θα δώσουν την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Άρης που κάθε χρόνο εμφανίζεται καλύτερος, δεν φαίνεται να είναι ακόμα σε τέτοιο βαθμό ωριμότητας και δυναμικότητας ώστε να το «πάει» μέχρι τέλους. Η εμφάνιση του κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο, σε αγώνα από αυτούς που πρέπει να κάνει την «μεγάλη νίκη» για να δείξει ότι μπορεί την υπέρβαση, δεν ήταν αντάξια διεκδικητή πρωταθλήματος.  

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, έδειξε κάποια στοιχεία βελτίωσης στο παιχνίδι του, αλλά ακόμη δεν είναι η ομάδα που απαιτεί το όνομα αλλά και ο στόχος του, δηλαδή το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το τριφύλλι είναι σε απόσταση αναπνοής από την 6η θέση και τα play-off, ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμη και ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

Με βάση την ως τώρα κατάταξη αλλά και τις εμφανίσεις των ομάδων, για τις δύο θέσεις της εξάδας (αν θεωρήσουμε ότι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης θα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις), θα παλέψουν Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΟ και Βόλος.

Από τις υπόλοιπες ομάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μέχρι στιγμής η ομάδα που κάνει καλά παιχνίδια και παίζει κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο εντός και εκτός και μπορεί να πάει προς τα πάνω, σίγουρα όμως δεν φαίνεται ότι θα κινδυνεύσει.

Χωρίς νίκη έως τώρα παραμένουν ο Παναιτωλικός και η Λαμία.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0

Άρης-Ολυμπιακός 1-2
(74′ Μπερτόλιο – 29′, 47′ Μπουχαλάκης)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1
(19′ Μακέντα, 43′ Λιάβας αυτ – 90+5′ Μεντόζα)

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(20′ Στάρτζεον, 68′ Νέιρα – 45+1′ Ελευθεριάδης)

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2
(12′ Τζόλης, 64′ Βιεϊρίνια)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-2
(44′ Μπαράλες – 13′ Λιβάια, 58′ Ανσαριφάρντ)

Δευτέρα 30/11/2020

Απόλλων Σμύρνης-Βόλος (19:30)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

image