Δεύτερη έξοδος του ΠΑΟ στην περιφέρεια, αυτή τη φορά πήρε ένα βαθμό κόντρα στη ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, ωστόσο προβλημάτισε και πάλι με την απόδοση του.

Ads

Επανήλθαν στο πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες αφού δεν αγωνίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, σ’ ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο τέλος ανταμείφθηκαν.

ΑΕΛ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, στο τελευταίο χρονικά ματς με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Super League, στο «Αλκαζάρ».
 
Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για την ΑΕΛ, μετά την ήττα της πρεμιέρας με 1-0 από τον ΠΑΟΚ, όπως και για τον Παναθηναϊκό, που είχε χάσει με το ίδιο σκορ από τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και κατ’ επέκταση κάποια αξιόλογη φάση, με την ΑΕΛ να το φέρνει στα μέτρα της, καλύπτοντας πρωτίστως τα «νώτα» της και να ψάχνει να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά στην «κόντρα».
 
Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν εμφανώς να δημιουργήσει ευκαιρίες καθώς, παρότι όσο περνούσε η ώρα ανακτούσε την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσε να βρει χώρους για να αναπτυχθεί και να «πατήσει» περιοχή με αξιώσεις.
 
Την πρώτη φορά που το έκανε, το «τριφύλλι» πήρε και το προβάδισμα, όταν από την ωραία συνεργασία των Αγιούμπ-Μακέντα αρχικά, η μπάλα έφτασε στον Μπουζούκη, που την πέρασε κάθετα για τον Αϊτόρ, εκείνος έκανε το «γέμισμα» από δεξιά και με πλασέ μπροστά από την εστία ο Μακέντα πέτυχε το 0-1, στο 26’!
 
Το ματς συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να κρατάει την μπάλα και παράλληλα να μην απειλείται από τους γηπεδούχους, ψάχνοντας τρόπους για να φτάσει κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα.
 
 Δεν τους βρήκε, με τον Χουάνκαρ να είναι πιο «ενεργός» πλέον, ωστόσο στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων θα μπορούσε να κάνει το 0-2, είτε με το σουτ του Βέλεθ σε μια γρήγορη αντεπίθεση, είτε με την κεφαλιά του Μακέντα από μια ακόμα σέντρα του Αϊτόρ, που πέρασε ελάχιστα άουτ…
 
Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-1 και τα στατιστικά να «γράφουν» 0-5 τελικές, 0-3 σουτ εντός εστίας, 3-3 κόρνερ και 38%-62% κατοχή της μπάλας.
 
Στην επανάληψη, η ΑΕΛ πίεσε ψηλά με το ξεκίνημα κι αφού κέρδισε μέτρα στο γήπεδο κατάφερε να κάνει και την πρώτη της τελική στην αναμέτρηση, με την  πονηρή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, στο 53ο λεπτό, που ανάγκασε τον Διούδη να διώξει με υπερένταση!

 Το τέμπο παρέμεινε χαμηλό, με πολλά λάθη εκατέρωθεν, όμως οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένοι, δίνοντας πολλές «στημένες» μπάλες στον αντίπαλό τους, που έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 65’.
 
Όταν από λάθος γύρισμα του Σάντσες ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε στην φάση, αλλά ο Διούδης απέκρουσε ενστικτωδώς, κρατώντας το 0-1 υπέρ της ομάδας του, με τους «βυσσινί» να φτάνουν τις τρεις τελικές μέσα σε διάστημα 20 λεπτών κι ενώ είχαν μηδέν σε 45 λεπτά!
 
Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακάτεψε την τράπουλα, κάνοντας τριπλή αλλαγή στο 72’ και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον Ντάνι Πογιάτος να προβαίνει σε διπλή «επέμβαση» στο ματς, περνώντας τον Καρλίτος σε θέση φορ, αντί του Μακέντα που έγινε αλλαγή με τον Σαβιέρ και τον Πούγγουρα σε θέση αριστερού μπακ, τρία λεπτά μετά.
 
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με τη φωτιά, τόσο λόγω της ανικανότητας του να κάνει ένα δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» τη νίκη, όσο κι επειδή όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του οπισθοχωρούσαν αδικαιολόγητα.
 
Κάπως έτσι, οι «βυσσινί» πλήρωσαν τον αντίπαλό τους με το ίδιο νόμισμα, αφού στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση έφτασαν στο γκολ και την ισοφάριση, στο 87΄με τον Πινακά να είναι αμαρκάριστος στη σέντρα του Τόρζε από δεξιά και με κεφαλιά από την μικρή περιοχή να πετυχαίνει το 1-1!
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ads

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (73’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.
 
Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).
 
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
 
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Ηπείρου), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
 
4ος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
 
VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
 
AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα