Σε ένα παιχνίδι που έπαιξε μεγάλο ρόλο η ποιότητα και η απειρία, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και είπε και μαθηματικά αντίο στην Ευρώπη για ακόμα μια χρονιά, χωρίς να αποζημιώσει τους φιλάθλους της. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Αραμπατζής που με μια ενέργεια, έγειρε το ματς προς τους Ρώσους.

Ads

 
Σίγουρα όμως, η Λοκομοτίβ άξιζε τη νίκη και τελικά την πήρε. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Όσον αφορά την γενική εικόνα των παικτών, κάποιοι δεν έχουν θέση στο ρόστερ αυτής της ομάδας. Σωστές οι κινήσεις του Κωστένογλου από τον πάγκο.

ΑΕΚ – Λοκομοτίβ 1-3 | MATCH HIGHLIGHTS by pklora7

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Λοκομοτίβ. Οι Ρώσοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και ανά διαστήματα χάσανε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.
 
Μετά το 10λεπτο και το 30λεπτο η ΑΕΚ ανέβηκε για λίγα λεπτά αλλά και πάλι ο ρυθμός της Λοκομοτίβ δεν άφηνε περιθώρια στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου για το κάτι παραπάνω. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μια σοβαρή ευκαιρία μπροστά από την εστία του Γκιγιέρμε.
 
Από τις πιο σημαντικές φάσεις για τους Ρώσους ήταν αυτή του 14′ και αυτή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Και στις δύο φάσεις οι επεμβάσεις του Χέλγκασον και του Μανωλά αντίστοιχα, ήταν σωτήριες και κράτησαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι και στο 0 στο ημίχρονο.
 
Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου όπως ήταν αναμενόμενο προχώρησε σε αλλαγές και έβγαλε τους Μπερνς (πολύ κακός) και Χέλγκασον και στη θέση τους έβαλε Λεονάρντο και Κοντοέ αντίστοιχα.
 
Η Ένωση μπήκε καλύτερα θέλοντας να πάρει προσπάθειες και να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Γκιγιέρμε. Το γκολ όμως ήρθε για την Λοκομοτιβ σε αντεπίθεση και έβαλε την ΑΕΚ σε θέση κυνηγού.
 
Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα γρήγορα με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο για ακόμα ένα παιχνίδι και θα μπορούσε να ήταν και μπροστά στο σκορ η ΑΕΚ, αλλά την στιγμή που ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ο Αραμπατζής έκανε απαράδεκτη ενέργεια και έδωσε το προβάδισμα στους Ρώσους.
 
Η ψυχολογία της ΑΕΚ έπεσε κατακόρυφα και η ποιότητα της Λοκομοτίβ της έδωσε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση.
 

Ads

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Ξεκάθαρα στο λάθος του Αραμπατζή που την στιγμή που η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ματς, έδωσε το προβάδισμα με την απαράδεκτη ενέργεια του στους Ρώσους. Από εκεί και πέρα, η ποιότητα της Λοκομοτίβ έγειρε το ματς υπέρ της.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Νίκος Κωστένογλου εμφανίστηκε απογοητευμένος για τα συνεχόμενα ατομικά λάθη, ειδικά στο σημείο που η ΑΕΚ ανέβαζε τον ρυθμό της, ενώ από την μεριά του ο Κουσέιρο ξεκαθάρισε πως η Λοκομοτίβ ήταν ανώτερη στο σημερινό ματς.
 
Πηγή: Sport24