Η ΑΕΚ μετά από πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» (0-0) στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4/8 (21:00) στο ΟΑΚΑ.

Ads

Η ελληνική ομάδα τήρησε πιστά στο πλάνο του προπονητή της, Τιμούρ Κετσπάγια, έφερε τον αγώνα στα μέτρα της και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Στην επίθεση ο «δικέφαλος» προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα, αλλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι στις τελικές προσπάθειες.

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που οι παίκτες της Σεντ Ετιέν είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν για το γκολ, η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματα της και ισορρόπησε τον αγώνα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε την πρώτη καλή ευκαρία της στο 28΄ με το σουτ του Μάνταλου να περνάει λίγο άουτ. Στο 31΄ ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη. Στα τελευταία 5 λεπτά πριν το ημίχρονο οι Γάλλοι θα μπορούσαν να σκοράρουν αλλά ο Τσιγκρίνσκι στο 39΄ έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ρου πριν εκτελέσει, ενώ στο 44΄ ο Ανέστης απόκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Αμουμά.

Ads

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπακασέτας, που πέρασε αλλαγή στην θέση του Πέκχαρτ, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ρουφιέ. Οι Γάλλοι όσο περνούσε η ώρα πίεζαν όλο και περισσότερο για να πετύχουν το γκολ της νίκης, ωστόσο, η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν καλά στημένη και δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 83΄ η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να φύγει με το «διπλό» από την Γαλλία με το σουτ του Ντίντακ να περνάει άουτ.

Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Πολομά, Αμουμά, Νταμπό – Μπακασέτας

Οι συνθέσεις:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Κ. Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68΄ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64΄ Μπέριτς), Αμουμά (86΄ Μονέ-Πακέ), Ρου
ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82΄ Πλατέλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67΄ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46′ Μπακασέτας)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ