Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Basket League κι ενώ απομένει η αναμέτρηση Ιωνικός – Ολυμπιακός (8/5, 20.00), έδωσαν σαφέστερη εικόνα αναφορικά με την συμπλήρωση της πρώτης οκτάδας (play-offs), αλλά και την μάχη παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Ads

Ο Ολυμπιακός να δύο νίκες σε τρεις αγώνες (Ιωνικό εκτός, Απόλλωνα Πάτρας εκτός, Κολοσσό εντός) για να κατακτήσει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs του πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός θα είναι δεύτερος, εκτός και αν «αυτοκτονήσουν» οι ερυθρόλευκοι,

Ο Κολοσ σός Ρόδου με την νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, εξασφάλισε την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η ΑΕΚ «κλείδωσε» την τέταρτη θέση με την επικράτηση κόντρα στο Περιστέρι.

Προμηθέας, Άρης και Λάρισα παλεύουν για την πέμπτη θέση, ενώ Περιστέρι και ΠΑΟΚ παλεύουν για την τελευταία θέση της οκτάδας.

Ads

Οι δύο ομάδες έχουν από εννέα νίκες και 14 ήττες, ωστόσο σε αυτή την ισοβαθμία υπερτερεί το Περιστέρι που έχει νικήσει τον Δικέφαλο εντός κι εκτός έδρας. Για να μπει στα play-offs, η ομάδα του Δυτικών προαστίων, χρειάζεται εντός έδρας νίκη επί του Λαυρίου, ενώ αν ηττηθεί, θα θέλει εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, χρειάζεται νίκη επί της ΑΕΚ και ήττα του Περιστερίου από το Λαύριο για να σώσει τη χρονιά.

Όσο για την μάχη του υποβιβασμού, η ήττα του Ηρακλή από τον Προμηθέα, έφερε τον «Γηραιό» μία ανάσα από τη δεύτερη κατηγορία κι χρειάζεται σχεδόν ένα θαύμα για να σωθεί.

Συγκεκριμένα Ιωνικός και Ηρακλής βρίσκονται στις έξι νίκες, με τους Νικαιώτες να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το αυριανό (8/5 στις 20:00) με τον Ολυμπιακό. Αν νικήσουν (απίθανο), τότε θα έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Αν χάσουν που είναι και το απόλυτα πιθανό σενάριο, τότε στην τελευταία αγωνιστική θα χρειάζονται απλώς νίκη του Παναθηναϊκού στο Ιβανώφειο, για να μην τους ενδιαφέρει τι θα κάνουν εκείνοι στη Λάρισα.

Ο Ηρακλής ακόμη κι αν πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί, θα χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Ιβανώφειο και ήττα του Ιωνικού στο κλειστό της Νεάπολης για να βρίσκεται και του χρόνου στην Α1. Με την ήττα του Ηρακλή σήμερα από τον Προμηθέα στην Πάτρα, ο Απόλλωνας έμεινε στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 69-60

Προμηθέας – Ηρακλής 78-69

Άρης – Λάρισα 82-70

ΑΕΚ – Περιστέρι 78-72

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών 78-68

Ιωνικός – Ολυμπιακός (Δευτέρα 8/5, 20.00)

Ρεπό: Λαύριο

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (26η) τελευταία αγωνιστική

  • Περιστέρι – Λαύριο
  • Λάρισα – Ιωνικός
  • Ηρακλής – Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
  • Απόλλων Π. – Άρης
  • Ολυμπιακός – Κολοσσός

Ρεπό: Προμηθέας