Έκανε φιέστα στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play-off ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να κατακτήσουν και μαθηματικά το 46ο τους πρωτάθλημα, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χασάν για τους Πειραιώτες, καθώς ισοφάρισε στο 45’ +3’ με κεφαλιά κι ενώ το «τριφύλλι» είχε ανοίξει το σκορ στο 30’ με πέναλτι του Μακέντα, που κέρδισε ο ίδιος από το Σεμέδο, ενώ στο 72’ πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Με δέκα αγωνίστηκαν οι «πράσινοι» από το 66’ λόγω αποβολής του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη. Μοιραίος για τους ηττημένους ο Διούδης, ο οποίος φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ, ενώ είχε γενικότερα παρουσία πολύ πιο κάτω από τα δικά του στάνταρ.

Ακυρώθηκαν δύο γκολ των Πειραιωτών. Το πρώτο στο 0-0 λόγω οφσάιντ του Φορτούνη πριν το τέρμα του Ελ Αραμπί, το άλλο στο 1-1 για φάουλ του Χασάν πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα και πάλι ο Μαροκινός.

Ads

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση από διαφορετική αφετηρία, αλλά και με διαφορετική φιλοσοφία. Αμφότερες είχαν στόχο προφανώς τη νίκη, με τον Παναθηναϊκό να τη χρειάζεται πιο πολύ και τον Ολυμπιακό να θέλει το «τρίποντο» για να κάνει φιέστα από σήμερα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση πιο επιθετικά, είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι που συνηθίζει σε τέτοια ματς η ομάδα του Μπόλονι.

Οι Πειραιώτες έψαξαν πολύ ένα γρήγορο γκολ, ώστε να γίνει κάπως πιο απλή η αποστολή τους και να πάρουν τον αέρα του «τριφυλλιού». Πριν το δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δύο φάσεις (προβολή εκτός του Μασούρα και άστοχη κεφαλιά του Σεμέδο), ενώ στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα, πανηγύρισε το 1-0 αλλά το γκολ δεν μέτρησε, διότι ο Φορτούνης ήταν εκτεθειμένος νωρίτερα.

Στην πρώτη προσπάθεια του με αξιώσεις, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ. Ο Μακέντα στο 10΄έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, ο Σεμέδο τον ανέτρεψε και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ιταλός που νίκησε τον Σα για το 0-1.

.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και τέσσερα λεπτά μετά βρήκε φάση με τον Μασούρα, που βρήκε τον Διούδη σε ετοιμότητα, ενώ ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε πολλές καλές επιθέσεις στο πρώτο μέρος, αλλά οι κόντρες που έβγαζε ήταν φωτιά.

Σε ένα κρίσιμο όπως αποδείχθηκε για την εξέλιξη του ματς σημείο, οι Πειραιώτες ισοφάρισαν. Στο 45+3΄ο Χολέμπας πέρασε τον Μολό, έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Χασάν που νίκησε τον Διούδη, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αντίδρασή του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Μπόλονι, αφού ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στη θέση του Σένκενφελντ, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων. Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει τους “πράσινους” και αυτό έκανε παίρνοντας τη μπάλα στην κατοχή του.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε αισθητή την παρουσία της στο 54′ με τον Χασάν, αλλά ο Πούγγουρας τον σταμάτησε πριν εκτελέσει τον Διούδη, ενώ στο 60′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί, διότι η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Χασάν όταν εκείνος τη διεκδίκησε από τον Διούδη.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα, έφτιαχνε ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός όσες φορές βγήκε στην κόντρα το έκανε πολύ καλά και δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα των Πειραιωτών.

Το ματς είχε καλό ρυθμό με τον Χασάν να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκό στο 66′ να μένει με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ο Πούγγουρας.

Η αποβολή του στόπερ των “πράσινων” άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, διότι μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο κορυφαίος παίκτης τους. Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπρούμα και τον Καμαρά και έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του.

Έτσι στο 72′ ο Μπρούμα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Χασάν πρόλαβε την έξοδο του Διούδη και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στη συνέχεια ο Λάζλο Μπόλονι ρίσκαρε αρκετά, αφού αν και είχε μείνει με δέκα παίκτες έκανε την ομάδα του πιο επιθετική.

Οι Πειραιώτες έψαξαν ακόμα ένα γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Διούδης βγήκε στην επίθεση σε ένα κόρνερ, η μπάλα χάθηκε, ο Μπρούμα έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που του δίνει το 46ο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα (36′ Χασάν), Ανδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Ελ Αραμπί

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκενφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Νιάς, Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (84′ Ενγκμπαγκοτό).

Διαιτητής: Μπέμπεκ Ιβάν (Κροατία)
Βοηθοί: Πάτακι Γκόραν, Ζομπένιτσα Μπόγιαν (Κροατία),
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Ρεϊνσχρέιμπερ Ρόι (Ισραήλ)
AVAR: Μεϊντάνας Ανδρέας (Αχαΐας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ