Με δύο πέναλτι που οι παραβάσεις έγιναν εκτός περιοχής Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 για την 24η αγωνιστική της super League. Στο άδειο Καραϊσκάκη το παιχνίδι ήταν κακό με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν πολλές φάσεις. Τα γκολ πέτυχαν δύο παίκτες από τον πάγκο. Στο 61′ ο Φορτούνης και στο 86′ ο Μουνιέ βρήκαν από την άσπρη δίχτυα βούλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες οι παραβάσεις έγιναν εκτός περιοχής.

Ads

Το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των αιωνίων ντέρμπι. Οι δύο ομάδες επηρεασμένες από το άδειο Καραϊσκάκη δεν βρήκαν ρυθμό, με αποτέλεσμα να προσφέρουν κακό θέαμα. Ο Ολυμπιακός πάντως θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 45′ όταν ο Μιραλάς από προφανή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυνήγησαν περισσότερο το γκολ. Στο 49 ο Μιραλάς επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Ενγκελς βρήκε την μπάλα με τον ώμο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60′ εξελίχτηκε η φάση του αγώνα. Ο Οικονόμου τραβάει έξω από την περιοχή τον Ανσαριφάντ (σ.σ. και συνεχίζεται κι εντός) και ο Ιρανός πέφτει στην περιοχή. Ο Ευαγγέλου έδειξε την εσχάτη των ποινών και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 86′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κερδίσει πέναλτι! Ο Ενγκελς ανέτρεψε οριακά εκτός αποστολής τον Ινσούα με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ads

Ο Ολυμπιακός “πέταξε” ακόμα δύο βαθμούς, ενώ φέτος δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, μιας και στη Λεωφόρο είχε ηττηθεί.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Ενγκελς – Λουντ, Ινσούα, Κουλιμπαλί 

Κόκκινη: 55′ Οικονόμου

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ένγκελς, Μποτία, Ομάρ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (89′ Μαρίν), Οφόε (55′ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί (81′ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Άλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης).

Πηγή: Πρακτορείο Sport