Διάβασα σε ενημερωτική ιστοσελίδα ένα άρθρο από εκείνα τα γνωστά που γράφονται κατά καιρούς και παρουσιάζουν κάποιαν πτυχή του ανθρώπινου προσώπου του Πρωθυπουργού, σε ποιες ταβέρνες πηγαίνει, τι τρώει, πώς συμπεριφέρεται εκεί στους άλλους πελάτες και στο προσωπικό και λοιπά.

Ads

Αυτό που με έκανε φυσικά να πατήσω το λινκ και να διαβάσω την είδηση ήταν το γεγονός ότι από τον υπέρτιτλο κιόλας το άρθρο ανακοίνωνε κάποιες από τις γαστρονομικές του συνήθειες και προτιμήσεις. Χοιρινά, μοσχάρια, ψαρικά, γαλακτοκομικά και ζάχαρες είχαν την τιμητική τους στο εν λόγω άρθρο τελικά.

Ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι ο ηλικίας 64 ετών Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι κρεατοφάγος και όξινος. Αλλιώς δεν θα σκεφτόταν με τον τρόπο που σκέφτεται και δεν θα πολιτευόταν με τον τρόπο που πολιτεύεται.

Ξεχνώντας προς στιγμήν το συγκεκριμένο πρόσωπο και μιλώντας για έναν οποιονδήποτε άνθρωπο του δυτικού κόσμου, ο οποίος έχει περάσει τον μισό αιώνα ζωής και δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι με τις διατροφικές του συνήθειες γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο δέσμιος της χημικής βιομηχανίας φαρμάκων αλλά και ότι το να τρέφει τον εαυτό του με χημικές, με επεξεργασμένες και εν γένει με νεκρές τροφές, ζωικής κυρίως προέλευσης, τον καθιστά ασθενή σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, χώρια το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει και την ανηθικότητα έναντι στα άλλα πλάσματα, είμαστε απολύτως βέβαιοι, σύμφωνα και με τις σύγχρονες τάσεις των δυτικών κοινωνιών, οι οποίες ένιωσαν ήδη από καιρό την αδιέξοδη πορεία τους και ανέκρουσαν πρύμναν αναζητώντας άλλου είδους ζωή και διατροφή με περισσότερη υγεία, ισορροπία και ηθική ότι ο άνθρωπος αυτός είναι παρωχημένος.

Ads

Εκπροσωπεί μιαν πολύ περασμένη εποχή. Αυτή των αναπτυξιολάγνων ανθρώπων, οι οποίοι, με κατάλοιπα ανέχειας από την κατοχική και την μετακατοχική περίοδο βγήκαν ορμητικοί στην αγορά σαν τους εδόθη χρήμα και άρχισαν να σαβουριάζουν ό,τι έβρισκαν για να ικανοποιήσουν το ένστικτο αλλά και τα απωθημένα τους

Ότι ακριβώς κάνουν οι Κινέζοι και κάποιοι άλλοι ραγδαία “αναπτυσσόμενοι” λαοί σήμερα, τρέχοντας ολοταχώς και στα τυφλά όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά προς τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο από ασθένειες αφού θα έχουν πρώτα δαπανήσει στους γιατρούς, στα φάρμακα και στις χημειοθεραπείες όσα χρήματα θα έχουν κατορθώσει να κερδίσουν ατομικά ο καθένας κατά την διάρκεια όλης αυτής της ανήθικης διαδικασίας “ανάπτυξης”. Όπως ακριβώς κάνουν εδώ και δυο γενιές οι δυτικοί καταναλωτές αλλά ακόμη δεν φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει σε ποσοστό τέτοιο του πληθυσμού τους, που να μπορεί να αλλάξει την πολιτική τους κουλτούρα και στάση, να αλλάξει ρότα στην εξελικτική πορεία τους.

Ο δυτικός πολιτισμός στηρίζεται ακόμη στον λανθασμένο προσανατολισμό του ανθρώπου. Στον ακαλλιέργητο άνθρωπο ο οποίος τρέφεται με πτώματα και με όξινες τροφές. Γι’ αυτό ο δυτικός πολιτισμός είναι τόσο όξινος, τοξικός και άκρως επικίνδυνος, ένας κατ’ επίφαση πολιτισμός, ένα μοντέλο αποτυχίας πλήρους. Γι’ αυτό δημιουργεί όξινους και τοξικούς βιότοπους εντός των οποίων αναπτύσσεται, μη φυσικούς, γεμάτους ρύπους και σκουπίδια με τα οποία ταυτόχρονα γεμίζει και καταστρέφει και το έξω από αυτούς οικοσύστημα, των υγειών πλασμάτων τους βιότοπους.

Ο δυτικός πολιτισμός, παρ’ όλη την ουσιαστική πρόοδο προς την συνειδητότητα που έχει να επιδείξει από ανθρώπους-μέλη του, τους οποίους ονομάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων “εναλλακτικούς” είτε αυτοί είναι επιστήμονες είτε απλοί πολίτες του, ανθρώπους που αμφισβητούν, κατανοούν, νιώθουν το αδιέξοδο, την νομοτέλεια της αυτοκαταστροφής μέσα από αυτή την διαδρομή που τους έχουν διδάξει και ψάχνονται αλλιώς για το δικαίωμά τους να ζήσουν υγιέστερα ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, να ζήσουν σε αρμονία με όλα τα άλλα πλάσματα, να ζήσουν πολιτισμένα, δίχως να είναι όμηροι δια βίου φαρμάκων χημικών, να ζήσουν όρθιοι και να πεθάνουν υγιείς και αξιοπρεπείς, κάτι που το έχει πλέον ξεχάσει ο συστημικός άνθρωπος ο οποίος πεθαίνει άρρωστος και με πόνους, ο δυτικός λοιπόν πολιτισμός παρ’ όλην αυτή την πρόοδο που έχει λάβει πλέον διαστάσεις αλλά δεν αρκεί ως φαίνεται, δεν έχει ακόμη καταφέρει να απεμπλακεί από το πρόσφατο ανώριμο παρελθόν του και από τους ασυνείδητους πολίτες και πολιτικούς που ορίζουν την πορεία του προς το μέλλον.

Φανταστείτε όμως έναν Πρωθυπουργό που να τρέφεται φυσικά, με ζωντανές φυτικές ανεπεξέργαστες τροφές, δίχως συσκευασίες, να ζει μέσα σε ένα μικρό κήπο φυσικής καλλιέργειας, να ασχολείται κάθε πρωί μία ωρίτσα με τις φυτοκοινωνίες και με τα έντομά του πριν πάει στο γραφείο του, να ακούει καθημερινά το βουητό της μέλισσας και να πατάει στο χώμα…