Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία σε βάρος ενός ζώου. Ένας ζωολογικός κήπος στη Μόσχα μηνύει κινηματογραφικό στούντιο που χρησιμοποίησε ένα ρακούν για να φτιάξει ένα «ερωτικό βίντεο».

Ads

Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή, ο ζωολογικός κήπος νοικιάζει ζώα σε κινηματογραφιστές. Το ίδιο συνέβη και με τον Τόμας, ένα ρακούν. Το ρακούν νοικιάστηκε σε μια εταιρεία που φτιάχνει βίντεο κλιπ και διαφημιστικά.

Ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, είπε στο BBC ότι το ρακούν επέστρεψε μετά το γύρισμα «ψυχικά τραυματισμένο». «Έχουμε παρατηρήσει ότι το προσελκύουν τα στήθη των γυναικών», τόνισε.

Από την πλευρά της, η εταιρεία χαρακτηρίζει «παράλογη» τη μήνυση του ζωολογικού κήπου ενώ καταγγέλλει ότι το ρακούν έκλεψε το σουτιέν ενός μοντέλου στο σύνολο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ακόμη ότι είχαν ζητήσει ένα εκπαιδευμένο ζώο αλλά αντ’ αυτού τους έστειλαν τον Τόμας που ήταν πολύ μικρός και έτρεχε από ‘δω και από ‘κει όλη την ώρα.

Ads

Ο ζωολογικός κήπος υποστηρίζει ότι η συμφωνία ήταν να παίξει ο Τόμας σε μια συνηθισμένη διαφήμιση, όμως, λέει ότι όταν είδε το βίντεο στα social media, αντιλήφθηκε ότι αυτό διέθετε ένα γυμνό μοντέλο.

Τότε προχώρησε σε καταγγελία και ζήτησε πίσω όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Η εταιρεία δεν δέχτηκε το αίτημα και τότε ο ζωολογικός κήπος κατέθεσε αγωγή, απαιτώντας αποζημίωση για το ψυχικό τραύμα που, όπως καταγγέλλει, δημιουργήθηκε στο ρακούν.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστηρίζει ότι το βίντεο δεν ήταν ερωτικό καθώς θα μεταδιδόταν από την ομοσπονδιακή τηλεόραση και κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Ο ζωολογικός κήπος, όμως, υποστηρίζει ότι κατά η εμμονή του ρακούν για το γυναικείο στήθος εξηγείται ως εξής: στο γύρισμα έβαζαν κάποιες λιχουδιές για το ρακούν στο στήθος των γυναικών κι αυτό άρχισε να το σχετίζει με το φαγητό.

Σύμφωνα με το γυναικείο προσωπικό του ζωολογικού κήπου η συμπεριφορά του ήταν περίεργη από όταν επέστρεψε και του πήρε δυο τρεις μήνες για να επανέλθει. «Τώρα είναι ευτυχισμένο και πάλι. Ήταν όμως δυστυχισμένο».

Ο ζωολογικός κήπος αποκάλεσε «ανήθικο να μπλέκεις τη φύση με τον ερωτισμό» και δήλωσε ότι το σύνθημά του είναι «τα μικρά ζώα δεν είναι παιχνίδια».

Μια οικολογική ομάδα στήριξε το ζωολογικό κήπο στην υπόθεση του ρακούν κι έγιναν και σχετικές συγκεντρώσεις στη Μόσχα, στις 12 Μαρτίου.

Μερικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η δίκη είναι απλά ένα κόλπο για δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση στα social media υπό τα hashtags, #interestingmoscow και #scandal.

Ο ζωολογικός κήπος αρνείται τα περί διαφημιστικού κόλπου και υποστήριξε ότι το βίντεο είχε υπονομεύσει τη φήμη του ως ενός φιλικού προς την οικογένεια ζωολογικού κήπου.